Atletika

Bolt bi mogao ostati bez Olimpijskih igara

'Usain Bolt of Jamaica reacts after the Men\'s 4x100m Relay Final at the 14th IAAF World Championships in Athletics at Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, 18 August 2013. Photo: Michael Kappeler/dpa +
'Michael Kappeler/DPA/PIXSELL'
22.10.2013.
u 22:06

– Za nas je stav "razgovarat ćemo o tome sljedeće godine" neprihvatljiv. Mi ćemo postupati u skladu sa svim raspoloživim pravilima, nećemo ovo mirno gledati – kaže Fahey.

Usain Bolt mogao bi ostati bez nastupa na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu, zaprijetila je svjetska antidopinška agencija WADA. Nakon što je pošast dopinga poharala momčad Jamajke (pet pozitivnih nalaza, uključujući Asafu Powella i Sherone Simpson), WADA je zatražila istragu u jamajčanskoj antidopinškoj službi koja je odgovorila da "taj proces ne može organizirati do sljedeće godine". WADA-u je taj stav šokirao i njihov predsjednik John Fahey otvoreno je zaprijetio.

– Za nas je stav "razgovarat ćemo o tome sljedeće godine" neprihvatljiv. Mi ćemo postupati u skladu sa svim raspoloživim pravilima, nećemo ovo mirno gledati – kaže Fahey.

Renee Shirley, direktorica jamajčanskog atletskog saveza koja je još u veljači podnijela ostavku frustrirana zbog dopinške afere, otkrila je da pet mjeseci prije početka Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine nisu proveli nijedno dopinško testiranje svojih predstavnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije