NEZADOVOLJNI UEFOM

Borussia nakon napada razmišljala o povlačenju iz Lige prvaka!

Borussia - Monaco
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
15.04.2017.
u 14:15

- Ako neki igrač nije bio spreman igrati, mogao je to reći treneru. I ja sam im rekao: Mi ćemo imati puno razumijevanje i pružit ćemo vam podršku - tvrdi Watzke.

Igrači Borussije Dortmund su proživjeli pravu dramu u utorak kada je u blizini njihovog busa eksplodiralo nekoliko eksplozivnih naprava. Sve se dogodilo u trenucima dok su igrači putovali na stadion na utakmicu četvrtfinala Lige prvaka s Monacom, a ozlijeđen je tada Marc Bartra, piše Goal.

Policija je na mjestu događaja pronašla pismo u kojemu je preuzeta odgovornost za napad koji je bio planiran. Borussijin direktor Hans-Joachim Watzke je priznao da je jedna od opcija o kojoj je klub razmišljao nakon napada bilo i povlačenje iz natjecanja.

- Pomislio sam i na opciju da se povučemo iz natjecanja, ali sam odustao od toga jer bi naše povlačenje značilo pobjedu napadača - rekao je Watzke u razgovoru za Der Spiegel.

Borussia je ni 24 sata nakon napada ipak odigrala svoju utakmicu s Monacom i poražena je 2:3, a novi termin utakmice kojeg je odredila Uefa kritizirali su trener Thomas Tuchel ali i mnogi igrači.

- Ako neki igrač nije bio spreman igrati, mogao je to reći treneru. I ja sam im rekao: Mi ćemo imati puno razumijevanje i pružit ćemo vam podršku - tvrdi Watzke.

Watzke je rekao i kako je klub svim igračima dao priliku za razgovor sa stručnjakom nakon napada.

- Igrači su mogli o napadu razgovarati sa stručnjakom, sa psihologom, mi smo im ponudili svaku pomoć. Mislim da cilj napada nije bio naštetiti Borussiji Dortmund nego državi Njemačkoj.

>> Stigla nova prijetnja: 'Ovo je tek početak, 22. travnja će poteći šarena krv'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije