ZENIT - BORUSSIA D. 2:4

Borussia uvjerljiva u Rusiji; Zenit prvi domaćin koji je zabio u osmini finala ove sezone

Borussia Dortmund
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
25.02.2014.
u 19:53

Zenit je sa 2:4 u St. Petersburgu izgubio od europskog doprvaka, dortmundske Borussije, u osmini finala Lige prvaka.

U dosadašnjih pet utakmica osmine finala Lige prvaka domaćini nisu upisali nijednu pobjedu. Arsenalu, Manchester Cityju, Bayeru i Milan večeras se pridružio Zenit, koji je sa 2:4 u St. Petersburgu izgubio od europskog doprvaka, dortmundske Borussije. Za utjehu Rusima ostaje da su barem jedina momčad u uglednom društvu gubitnika koja je kao domaćin zabila gol, i to čak dva.

'Žuti-crni' su fantastično otvorili utakmicu i nakon samo pet minuta imali su 2:0. Mkhitaryan je zabio u 4. minuti nakon što se lopta odbila pred njega nakon prodora Reusa. Samo minutu kasnije nakon ubacivanja s desne strane Friedrich je spustio za Reusa koji pogađa za 2:0.

Nakon tog 'Blitzkriega' Borussije mreže su mirovale do 57. minute kada je Šatov zakucao loptu za 1:2. Četiri minute kasnije Borussia je ponovno imala dva gola prednosti, a za to je bio najzaslužniji Lewandowski.

Foto: Reuters (Ilustracija)

U 69. minuti Zenit je dobio vrlo sumnjiv jedanaesterac nakon duela Piszczeka i Fajzulina, a siguran realizator bio je Hulk.

Ipak, samo minutu kasnije, Lewandowski je zabio drugi gol na utakmici i riješio pitanje pobjednika te Borussiji omogućio relativno miran uzvrat koji će se igrati 19. ožujka u Dortmundu.

- Odigrali smo utakmicu na visokom nivou. Bili smo nevjerojatno aktivni u igri i veoma agresivni tijekom cijele utakmice. To nije nimalo lako napraviti. Momčad je odigrala fantastičnu utakmicu protiv dobrog Zenita - rekao je trener Borussije Jürgen Klopp.

Live:

90' - Gotova je utakmica u St. Petersburgu. Zenit je kao domaćin izgubio od europskog doprvaka, dortmundske Borussije, sa 2:4.

80' - Neugodan udarac iz daljine uputio je Hulk, ali je Weidenfeller uspio odbiti to u korner.

71' - GOOOOLLLLL. Borussija vodi 4:2. Timoščuk je izgubio loptu od Reusa, a veznjak Borussije je odmah dodao za Lewandowskog koji iskosa s desne strane pogađa suprotni kut za 4:2 Borussije.

69' - GOOOOOLLLL. Zenit je smanjio na 2:3. Nakon vrlo sumnjive odluke suca da nakon dvoboja Piszczeka i Fajzulina pokaže na bijelu točnu, Hulk je preuzeo odgovornost i sigurno zabio za 2:3.

61' - GOOOOOLLLL. Borussia vodi 3:1. Nakon asistencije Piszczeka sa desne strane, loptu je u mrežu sa sedam, osam metara pospremio Lewandowski, kojem je to peti gol u Ligi prvaka ove sezone.

58' - Zenit je prvi domaćin koji je zabio u utakmicama osmine finala Lige prvaka. Naime, proteklog tjedna sva četiri gosta su u utakmicima pobijedili bez da su primili gol.

57' - GOOOOOLLLL. Zenit je smanjio na 1:2. Nakon puno odbijanja i vratnice Zenita, Šatov je odbijenu loptu sa šest, sedam metara zakucao u mrežu. Ipak, čini se kako je cijeloj akciji Rusa prethodilo zaleđe.

54' - Prvi žuti karton na utakmici. Zbog prekršaja na Mkhitaryanu požutio je Anjukov.

53' - Zenit je bolje zaigrao u nastavku utakmice, međutim zasad još uvijek nema pravih prilika u nastavku utakmice.

46' - Počeo je nastavak utakmice. Treneri Spalletti i Klopp nisu ništa mijenjali u poluvremenu.

45' - Gotovo je prvih 45 minuta u St. Petersburgu. Borussia je u prvih pet minuta zabila dva gola i tako napravila veliki posao na samom početku utakmice.

30' - Brza akcija Borussije. Lopta je došla do Reusa koji je s ruba šesnaesterca gađao dalji kut, ali lopta je prohujala pokraj vratnice.

28' - Hulk je pokušao udarcem iz daljine, ali bio je to lagan zadatak za Weidenfellera.

20' - Nakon početnog 'Blitzkriega' Borussije u kojem su osigurali 2:0 prednosti, Zenit je preuzeo inicijativu, dok se Borussija okrenula kontrama. Iz jedne takve zaprijetio je Lewandowski, ali zaustavljen je u posljednji trenutak.

15' - Već u 15. minuti Spalletti je napravio prvu izmjenu. Umjesto Aršavina ušao je Timoščuk.

5' - GOOOOOLLLL. Borussia vodi 2:0. Nakon ubacivanja s desne strane Friedrich je spustio za Reusa koji sa sedam, osam metara pogađa za 2:0.

4' - GOOOOLLLL za Borussiju. 1:0. Reus se sjurio u šesnaesterac Zenita, ali je onda blokiran. Lopta se odbila točno do Mkhitaryana koji je zabio lako iz blizine.

1' - Škotski sudac William Collum dao je znak za početak utakmice na stadionu Petrovski između Zenita i Borussije.

Borussia D.: Weidenfeller, Friedrich, Papastathopoulos, Piszczek, Schmelzer, Kehl, Reus, Sahin, Grosskreutz, Lewandowski, Mkhitaryan

Zenit: Lodigin, Criscito, Lombaerts, Luis Neto, Anjukov, Šatov, Fajzulin, Witsel, Hulk, Aršavin, Rondon

>> Posrnuli Manchester United strepi čak i pred Grcima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije