Portugalski mediji

'Bosanci su psi koji nemaju vlasnika'

'Portugal\'s Liedson Munis (Top) tries to head the ball with Bosnia\'s Safet Nadarevic during their FIFA World Cup 2010 play-off football match at the Luz Stadium on November 14, 2009 in Lisbon.    AF
'MIGUEL RIOPA'
17.11.2009.
u 22:06

Portugalski su mediji nakon dočeka gostiju u Sarajevu navijače BiH nazvali psima bez vlasnika. Počelo je još na carinskoj kontroli, gdje su navodno granični policajci temeljito pregledali sve igrače i članove stožera, što je prema mišljenju Portugalaca bila čista provokacija.

 Iako su isto portugalski carinici radili igračima, navijačima i novinarima iz BiH u Lisabonu. Ogorčenje Portugalaca postalo je veće nakon što su ih ispred sarajevskog aerodroma dočekali navijači koji su ih žestoko izvrijeđali, a Portugalci pišu i pljuvali!

– Nismo to očekivali, oni su u Lisabonu toplo dočekani i vjerovali smo da će nam vratiti istom mjerom – govorio je jedan od članova portugalske ekspedicije, te dodao zaista uvredljivu i provokativnu rečenicu opisujući naše navijače: "To samo govori da su ti Bosanci psi koji nemaju vlasnika", prenijeli su portugalski mediji riječi jednog uglednika iz protivničke delegacije.

– Ovo je 21. stoljeće, ne mogu vjerovati da se takve stvari još događaju – navodno su u nevjerici rekli Portugalci, koji će zbog svega što su prošli uputiti protestno pismo Fifi.

Portugalski novinar pitao je Miroslava Blaževića kakve su šanse njegove reprezentacije.

– Male! Zato jer su očekivanja naroda ogromna i svjesni smo da ih ne smijemo razočarati – odgovorio je Ćiro, koji je naglasio kako prvi put u karijeri mora smirivati tenzije kod igrača:

– Do sada sam uvijek morao dizati tenzije, a sada se bojim kontraefekta, jer su moji igrači toliko puni motiva.

Upitan je nastup još jednog važnog igrača.

– Misimović se žali na ozljedu i nisam siguran hoće li igrati – kazao je Ćiro.

Umjesto njega mogao bi igrati Medunjanin, koji bi u tom slučaju prešao na mjesto defenzivnog veznog, a Pjanić bi bio pomaknut bliže golu.

– Portugal ima odlične igrače, ali moramo ih neutralizirati željom i nadljudskim naporima – smatra Blažević, koji je na kraju poentirao izjavom o navijačima.

– Naši navijači se u posljednje vrijeme ponašaju tako da im se možemo samo nakloniti. Vuk nije snažan kao pojedinac, već samo kada je u čoporu, a mi smo sada veliki čopor vukova – rekao je Ćiro i dobio veliki pljesak.

Komentara 50

IN
inspektor
22:39 18.11.2009.

slovenija je transit zemlja! kad se tamo stane onda samo za jebacinu..da se pojebe koja slovenka pa opet doma

GB
gradimir.b
23:12 17.11.2009.

Bosna, Bosna i opet Bosna?!?! Što su svi zapeli za Bosnu i samo o njoj pišu.Pa što nitko drugi ne igra te kvalifikacije? Ako su nam oni susjeedi, pa susjedi su nam i Slovenci, koji čak imaju i veće šansese za prolaz! Ukrajinci koji su nas izbacili su u igri, a utakmica Francuza i Iraca je najjača. Al ne, za naše medije postoji samo BiH repka. Ok je pratiti i tu tekmu, ali što je stalno udarna vijest

BE
beaver
03:40 18.11.2009.

nadam se pobijedi portugala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije