Engleska liga

Bournemouth srušio topnike u 283 sekunde!

Bournemouth - Arsenal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
14.01.2018.
u 17:42

Ovo je sjajno. Nisam znao da nam je ovo prva ligaška pobjeda protiv Arsenala. Odigrali smo super i zasluženo smo slavili -  kazao je junak utakmice Wilson

Nogometaši Bournemoutha priredili su iznenađenje pobijedivši u susretu 23. kola engleskog prvenstva na svom Vitality stadionu Arsenal 2-1 upisavši prvu pobjedu protiv 'topnika' u elitnom razredu engleskog nogometa.

Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj i prva pobjeda Bournemoutha nakon četiri poraza i jednog remija.

Bournemouth - Arsenal
1/12

Arsenal je poveo u 52. minuti golom Hectora Bellerina, no domaćin je okrenuo rezultat u 283 sekunde. U 70. minuti je izjednačio Callum Wilson iskoristivši pogrešku Petra Čecha. Arsenalov vratar je zakasnio na loptu, a Willson lijepo zabio ispred njega. Isti je igrač bio u naslovnoj ulozi i četiri minute kasnije. U kaznenom prostoru sjajno je primio loptu, te asistirao Jordanu Ibeu za pogodak.

Bournemouth je spojio četiri kola bez poraza pri čemu je upisao dvije pobjede, dok je Arsenal u zadnjih pet kola samo jednom slavio.

- Ovo je sjajno. Nisam znao da nam je ovo prva ligaška pobjeda protiv Arsenala. Odigrali smo super i zasluženo smo slavili -  kazao je junak utakmice Wilson.

Zanimljivo, na početku utakmice u oba sastava je startalo 13 engleskih igrača, što je najveći broj Engleza u Arsenalovim utakmicama u posljednjih 16 godina. 

Arsenal je ostao na šestom mjestu s 39 bodova, dok je Bournemouth napredovao za četiri mjesta i sada je na 13. poziciji s 24 boda. Na vrhu je Manchester City sa 62 boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije