MAKSIMIRSKI POLICAJAC

'Boysi su 13.5. dobili naredbu da ubiju Piksija'

Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
12.05.2017.
u 14:39

- Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa sjevera utrčali na teren i pitali ih što je bio motiv divljanja, čuli smo ovo: 'Dogovor je bio da se Piksi ubije!'

Dan uoči 27. obljetnice nereda na utakmici Dinama i Crvene zvezde u Maksimiru, Refik Ahmetović, policajac koji se sukobio sa Zvonimirom Bobanom, se prisjetio događaja 13.5.

- Udario sam jednog navijača koji je krenuo prema mom kolegi. Tada je Boban pritrčao i pitao me što radim na terenu. Umjesto da ode u svlačionicu, Boban je pozivao navijače na teren. Krenuo sam prema njemu i vidio da želi tučnjavu. Udario sam ga po preponi, a on je uhvatio zalet i zakačio me po ruci. Samo sam ga vidio u skoku, nisam stigao reagirati. Nisam očekivao da će me napasti, da sam to znao bilo bi drugačije - rekao je Ahmetović za Ekspres.

Ahmetović tvrdi da su Boysi željeli ubiti Dragana Stojkovića.

- Tragali smo po kafićima u Zagrebu, posebno po onima u blizini Maksimirske šume, gdje se okupljaju navijači Dinama, i puna dva tjedna prepoznavali sudionike nereda na utakmici sa Zvezdom. Kad bismo ih priveli i malo pritegli, govorili su da im je glavni motiv bila likvidacija Piksija! Zašto njega? Vjerojatno zato što je bio u rangu s Bobanom, njihovim ljubimcem i kućnim prijateljem Franje Tuđmana - rekao je i dodao:

- Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa sjevera utrčali na teren i pitali ih što je bio motiv divljanja, čuli smo ovo: 'Dogovor je bio da se Piksi ubije!'. Svi su govorili da su dobili naredbu da se ubije Dragan Stojković. Uskoro je, s promjenom vlasti, došlo do smjena u policijskim upravama pa se nije inzistiralo na tome da se otkrije od koga je došla naredba o Piksijevoj likvidaciji.

Komentara 18

Avatar toxic alien
toxic alien
14:56 12.05.2017.

Refikova memorija je zacudzujuca..., on je medicinski fenomen! Sto vise vrijeme prolazi od dogadjaja, on se prisjeca novih detalja! Sta li cemo jos cuti za pedesetogodidnjicu tih nereda, ako nam Refika zdravlje posluzi!?

DU
Deleted user
15:00 12.05.2017.

mašala insanu refiku.. čega se još neće sjetiti.....možda koliko puta je taj dan išao na wc.........

NM
nemirno more
15:06 12.05.2017.

Pitanje treba definirati drugacije:Sto je bio Refikov zadatak,a i ostalih milicajaca,na toj tekmi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije