Slavenov brat ne želi govoriti o poslovima agencije

Braća Bilić su zajednički kupili vilu

27.03.2007.
u 18:54

Nije pomoglo ni dvadesetogodišnje prijateljstvo. Domagoj Bilić, brat izbornika Slavena Bilića, bio je neumoljiv: - Neću ni zucnuti o Štimcu.

No, barem je nešto rekao o menadžerskoj agenciji "Nane sport". - Slaven je 2000. osnovao agenciju, ali kada je postao trener Hajduka, napustio je taj posao. Usto, agencija se ne bavi nogometom, već sam ja licenciran pri HNS-u kao posrednik u transferima igrača - kazao je Domagoj Bilić.

Inače, web stranice "Nane sporta" ugašene su, a od 1. siječnja agencija je promijenila ime u "Maraton". Naravno, u sudskom registru je ime Domagoja Bilića. Promjena imena očito je bila pod bratskim utjecajem, Slavenu kao izborniku sigurno nije godilo da agencija nosi njegov nadimak.

Usto, "Nane sport", odnosno "Maraton" promijenio je sjedište i sada stoluje u Osječkoj ulici u Splitu. A na istoj je adresi i tvrtka "Baština" čiji je vlasnik Slaven Bilić, a direktor Domagoj Bilić. "Baština" je u Kostreni prije tri godine kupila Vilu Krajačić i kanila uložiti 7 milijuna eura u polikliniku te hotel s wellnes centrom.

Opunomoćenik "Baštine" je Sanjin Ugarković, nogometni menadžer, kojeg povezuju s Bilićima. Javnosti je poznatiji kao zastupnik reprezentativca Darija Kneževića i Rijekina veznjaka Siniše Linića. A na stranicama nogometne burze kao Kneževićev menadžer navedena je agencija "Nane sport", dok je Linićev menadžer Domagoj Bilić.

- Sanjin i ja bili smo prijatelji prije nego što je Slaven postao izbornik. Naše su veze duže i dublje od nogometa - objašnjava Bilić. Usto, bivši "Nane sport" je preko menadžera Duška Miškovića bio jak u košarci, Cibona je preko njega dovela brojne igrače. Imao je Bilić s agencijom velike planove, zastupao je rukometašicu Ivanku Hrgović, dovodio u Split svjetski poznate plivače, vodi vaterpolskog vratara Josipa Pavića, ali sve se obilo o Slavenov izbornički poziv.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije