GUUSOV BUNKER Stop za moćne Katalonce

Bračun: Barci će pogodak donijeti finale

30.04.2009.
u 10:29

Što je zajedničko našemu treneru Sergiju Krešiću i slavnome Guusu Hiddinku? Obojica se mogu pohvaliti kako su njihove momčadi ove sezone zaustavile Barcin stroj za golove. To je u ovoj sezoni uspjelo samo još poljskoj Wisli (1:0) i Espanyolu (0:0).

Ukleto polufinale
I dok je Krešićev pothvat s Numancijom u 1. kolu Primere (1:0) bio prvorazredna senzacija, Hiddinkovih 0:0 na Nou Campu i nije takvo iznenađenje ako se zna da u posljednjih pet domaćih polufinalnih utakmica europskih kupova Barcelona nije postigla ni jedan pogodak! Čak nije bila učinkovita ni u četiri uzastopna polufinalna susreta neovisno o stadionu.

Posljednji domaći pogodak za Barcu u europskom polufinalu postigao je Gerard Lopez u travnju 2000. protiv Valencije. U sljedećih osam sezona, Katalonci su pet puta dolazili do polufinala, a samo je jednom prošli, 2006. godine, zahvaljujući pobjedi u gostima protiv Milana. Tada su otišli do kraja i pobijedili Arsenal u pariškom finalu. Podsjećamo, Barca je prošle godine u polufinalu doma s Manchesterom odigrala 0:0, a u uzvratu poražena 0:1.

Milivoj Bračun svojedobno je tituliran “kraljem bunkera” u Prvoj HNL. Kaže kako ga nije iznenadila Barcina nemoć protiv Chelsee, no još uvijek tvrdi kako će Guardiolina momčad igrati u finalu.

- Još od vremea Mourinha, Chelsea ne odgovara Barceloni. No, Barca nije srljala, išla u prevelik rizik. Španjolci su također zadovoljni što nisu primili gol, a u jedan pogodak u gostima bit će im dovoljan za prolaz - kazao je Bračun.

U fokusu je opet bio Lionel Messi, koji je vjerojatno odigrao najslabiju utakmicu sezone. Bračun poznaje maloga Argentinca još od njegove 13. godine. Tada je surađivao s menadžerskom agencijom koja je Messija dovela u Barcu.

Messi prvi strijelac
- Bio je silno nadaren, ali između 13. i 16. godine imao je velikih zdravstvenih problema i sumnjalo se hoće li se uopće moći baviti vrhunskim sportom. Zbog usporenoga rasta, primao je vitaminske injekcije - priča Bračun.

Messi je s osam pogodaka još uvijek prvi strijelac Lige prvaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije