U Areni Zagreb

Brestovac se umirovio tehničkim nokautom, Rigters izborio status prvog izazivača

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
22.09.2024.
u 01:15

Za status prvog izazivača Gloryjevog teškaškog prvaka Verhoevena izborio se Nizozemac Rigters koji je udarcem koljenom u glavu, i medicinskim prekidom, pobijedio srčanog Azerbajdžanca Rajabzadeha

Bila je to zanimljiva borilačka noć u Areni Zagreb koja je zadovoljila i vodeće ljude Gloryja, najjače svjetske organizacije kikboksa. Premda najbolji hrvatski kikboksač, Antonio Plazibat, nije nastupio u najveću hrvatsku dvoranu stiglo je preko pet tisuća gledatelja.

A oni su mogli uživati u nizu zanimljivih borbi pa tako i u onoj glavnoj koja je donijela novog izazivača svjetskom prvaku Ricu Verhoevenu. A to će biti Nizozemac Levi Rigters koji je tehničkim nokautom, zapravo medicinskim prekidom, pobijedio srčanog Azerbajdžanca Rajabzadeha. A tako je u trećoj rundi odlučio sudac u ringu nakon što je Rigters udarcem koljenom u čelo suparniku napravio preveliku posjekotinu da bi ovoga smio pustiti da nastavi borbu.

- Žao mi je što je ovako završilo, ja sam bio spreman za pet rundi. Sanjao sam borbu za naslov cijeli život i sada sam ju izborio. Vrijeme je za novog prvaka - govorio je Levi Rigters, borac s nadimkom "Sudac" (The Judge).

Prekidom, zapravo predajom, završila je i najiščekivanija borba večeri - oproštajni nastup hrvatskog borca Mladena Brestovca. A on je u posljednjoj borbi karijere, održanoj šest godina nakon prethodne, proveo minutu i 13 sekundi. Naime, samo toliko mu je trebalo da onesposobi Francuza Karima Diana, borca koji je uskočio prije sedam dana umjesto ozlijeđenog Vladimira Toktasinova.

- Premda mi borci uvijek želimo što prije okončati borbu ovaj put mi je malo žao što ovo duže nije potrajalo jer, zacijelo, je to priželjkivala i publika. No, što je tu je, a ja se samo nadam da će se moj protivnik brzo oporaviti od ozljede a žalio se na lom ruke.

Nakon dva pokušaja lijevog prednjeg kružnog udarca u glavu, koji su umalo pogodili metu, Brestovac je protivnika, preko ruke, pogodio u rebra i tu je priči bio kraj nakon čega je hrvatski borac ritualno odložio rukavice nasred ringa u ime svog borilačkog umirovljenja.

- Nakon šest godina pauze, prije ove borbe mi je svašta prolazilo kroz glavu i govorio sam sebi da se moram pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Žao mi je što nije pao od high-kicka no kada protivnik zna što vam je jače oružje onda se on od toga i brani.

Zagrebački "Scorpion Sting" ostat će upamćen kao borac koji se dvaput borio s dugogodišnjim vladarem teške kategorije, nepobjedivim Ricom Verhoevenom. Može li ga tko skinuti?

- Kad bi naš Plazibat dobio protiv njega priliku, i da je potpuno zdrav, bila bi to borba 50-50.

Je li s takvim izgledima i Mladen ulazio u okršaje s famoznim Nizozemcem?

- Prije naše prve borbe bilo je, rekao bih, 35-65 a uoči druge sam mu bio bliže jer sam za sobom imao seriju pobjeda nokautom. Njemu je svaka obrana samo jedna borba u nizu a nama izazivačima borba života.

S obzirom na predispozicije, šteta je što se Brestovac nije stopostotno posvetio kikboksu.

- S obzirom na to da je u Hrvatskoj teško živjeti od kikboksa, jer nismo u Nizozemskoj gdje se sponzori otimaju za vodeće borce, ja nisam htio preuzeti taj rizik da ništa ne završim. Strah me bilo da mi nešto ne prekine karijeru a da nisam studirao. Prevelik je bio rizik a premala nagrada - kazao je Mladen koji ima dobar posao i već godinama radi u marketingu odnosno u firmi koja prodaje medijski prostor na televizijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije