the athletic

Britanski mediji o vatrenima: 'Dres je simbol za naciju koja se morala krvavo boriti za nezavisnost'

Lovor Majer doveo Hrvatsku u vodstvo dvije minute nakon što je Danska izjednačila
Goran Stanzl/PIXSELL
14.11.2022.
u 11:02

'Rezervni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih ljepota i nacionalnog ponosa; oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani su tako da podsjećaju na plime i oseke Jadranskog mora'

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju uskoro očekuje i prva utakmica u na katarskom Svjetskom prvenstvu, vatreni za devet dana igraju protiv Maroka, prvog suparnika na turniru. 

Ugledni britanski medij The Athletic raspisao se o našoj reprezentaciji i prokomentirao novu garnituru dresova koja je premijeru imala tijekom završnice Lige nacija.  

- Prva garnitura dresova inspirirana je temom vatrenog srca, savršeno se uklapajući u strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda i reprezentacije. Riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića, koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. - pišu Englezi.

 

 

- Mora da je prilično delikatan posao dizajnirati domaći dres za Hrvatsku. Prvo, riječ je o klasiku, estetskom užitku koji svakome dopušta da nosi odjeću u obliku šahovnice a da se ne osjeća kao da je u ska punk bendu. No u isto vrijeme on je simboličan za naciju koja se morala krvavo boriti da bi uopće postojala, na što treba podsjetiti jer je naša generacija daleko od sukoba u bivšoj Jugoslaviji. - zaključuje Athletic. 

Standings provided by Sofascore

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

 

Komentara 2

Avatar arba_arba
arba_arba
11:46 14.11.2022.

strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda- ili kako drugi gledaju na Hrvate ( sim suseda)

LL
lijepa_li si
11:54 14.11.2022.

srce vatreno! dika i ponos hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije