pellegrini na odlasku

Brzi kraj novih galacticosa

Sergio Ramos
AFP
12.04.2010.
u 09:02

- Možemo dominirati u igri s bilo kojom momčadi kad god se sjetimo, samo ako želimo - kaže Messi.

Nakon što su ljetos u Madrid stigli Cristiano Ronaldo, Kaká, Benzema i Xabi Alonso, predsjednik Reala Florentino Perez slavodobitno je rekao:

– Potrošili smo 260 milijuna eura, no stvorili smo nove galacticose koji će ove sezone srušiti Barcelonu.

No, samo osam mjeseci kasnije rezultati su razočaravajući. Megamomčad Reala još u 2. kolu Kraljeva kupa izbacio je trećeligaš Alcorcon, u Ligi prvaka u osmini finala izbacio ju je Lyon, a nakon sinoćnjeg poraza od Barcelone (0:2) i naslov španjolskog prvaka sada izgleda kao nemoguća misija.

I statistika protiv Reala

Prva žrtva propale sezone trebao bi biti trener Manuel Pellegrini. Iako je ugovorom vezan uz Madriđane još godinu dana, Čileanac će biti sretan ostane li na klupi i do ljeta.

– Frustriran sam i nemoćan, pogotovo zato što Barcelona nije igrala najbolje što može – rekao je Pellegrini te ponudio i malo optimizma:

– U igri je ostao još 21 bod i sigurno se nećemo predati. Prisilit ćemo Barcelonu da mora pobjeđivati u svim utakmicama, a uz Primeru se mora boriti i u Ligi prvaka. Nastavimo li takav pritisak, imat ćemo šansu.

No, šanse Reala za naslov sada su jako male, a protiv njega je i statistika. Naime, momčad koja je kod kuće pobijeđena u El Clasicu, samo je dvaput od 31 slučaja na kraju slavila naslov.

Pravu istinu o igri Reala rekao je Barcelonin trener Josep Guardiola:

– Real je inače zastrašujuće dobar sastav koji prosječno postiže tri gola po utakmici. No, u subotu je stvorio jednu ili dvije prilike, i to samo zato što smo mi izgubili loptu.

Guardiola je i naglasio:

– Naša igra možda nije bila blistava, no trebalo je mnogo hrabrosti za pobjedu na Santiago Bernabeuu jer ove sezone osim nas to nikome nije uspjelo.

Stiže Peruanac Vargas

Junak pobjede Lionel Messi samouvjereno je rekao:

– Još jednom smo pokazali da možemo dominirati u igri s bilo kojom momčadi na svijetu. Samo ako to želimo.

Pogotkom Realu Argentinac je došao do okrugle brojke od 40 golova ove sezone u svim natjecanjima, u Primeri ih je postigao 27, u Ligi prvaka osam, ostale u Kraljevu kupu i Superkupu.

Realu pak kao mala utjeha ostaje da će unatoč brojnim neuspjesima sezonu ipak završiti u financijskom plusu, jer za to ne trebaju pobjede, već dobra prodaja dresova i suvenira. A dresovi Ronalda i Kake idu kao ludi.

Frustracije će predsjednik Reala riješiti i novim šopingom u ljeto, za 22 milijuna eura zakaparen je Fiorentinin peruanski veznjak Juan Manuel Vargas.

Komentara 3

DU
Deleted user
10:56 12.04.2010.

Sreca pa nisu u formi ovi igraci reala, a ovi vasi rvati su bas u formi (Olic,Petric;sta ja znam).. ima da budete hit na svetskom prvenstvu....LOL

ML
mladen3x
15:07 12.04.2010.

Kaka i Ronaldo su voditelji igre i kao takvi nemogu igrati zajedno jer svaki ima svoju viziju i ne radi za drugog,a kao drugo,za Benzemu treba odigrati akciju i servirati mu loptu a to se pored Ronalda nemoze jer je presebican.Rooney je proigrao tek kada je Ronaldo otisao iz ManUtd a takva je situacija sada i u Realu,Benzemu ubija ova igra.

DU
Deleted user
19:20 12.04.2010.

Blizi se svjetsko prvenstvo. Nakon trece utakmice, i slovenci ce prestati pisati na ovom portalu. Nas ovaj puta nece biti na SP-u. Ali cekam dan kada ce Slovenija pobijediti Hrvatsku u nogometu. O tome slovenci mozete samo sanjati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije