LA LIGA

Budimir oduševio Španjolce: 'Barca ga nije mogla zaustaviti. Odlučio je o pobjedniku'

LaLiga - Osasuna v FC Barcelona
Foto: VINCENT WEST/REUTERS
1/5
29.09.2024.
u 09:07

Premda se tamošnji mediji više bave porazom Barcelone i Flickovom odlukom da protiv Osasune izađe s mladom momčadi, Budimir je neizbježan u njihovim analizama

Ante Budimir bio je ključna karika koja je u subotu navečer uzrokovala prvi poraz Barcelone u novoj sezoni španjolskog nogometnog prvenstva. Hrvatski reprezentativac načeo je momčad Hansija Flicka već nakon 18. minuta, a drugi je pogodak postigao u 72. minuti susreta kada je nada Katalonaca da će preokrenuti situaciju još bila živa. Mnoge je pohvale za svoju monumentalnu ulogu u ovoj utakmicu i uopće za svoj doprinos španjolskom nogometu dobio od brojnih tamošnih medija.

Budimir je uz nova dva pogotka došao do zavidne brojke od 47 golova u La Ligi za Osasunu. Time se odvojio od Jana Urbana koji je na trećem mjestu najboljih ligaških strijelaca kluba. Još ga deset golova dijeli od Sabina Andoneguija koji je igrao u razdoblju između 1953. i 1963. godine.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

LaLiga - Osasuna v FC Barcelona
1/19

"Cubarsi i Sergi Dominguez nisu mogli zaustaviti Budimira, za vrijeme cijele utakmice bio je opasnost po gol, a prvi pogodak na utakmici bio je njegova specijalnost - napao je prostor nakon akcije svojih suigrača i dočekao odličnu loptu Bryana Zaragoze te je glavom pospremio u mrežu. Kada je kasnije realizirao jedanaesterac kojeg je sam izborio, to je odlučilo pobjednika utakmice", piše Diario De Navarra.

Premda se tamošnji mediji više bave porazom Barcelone i Flickovom odlukom da protiv Osasune izađe s mladom momčadi, Budimir je neizbježan u njihovim analizama. "Osasuna je pojela djecu", piše As te Budimira ocijenjuje savršenim uz riječi: "Hrvatski napadač odradio je spektakularan posao i posatigao dva gola." Od Marce i Mundo Deportiva dobio je maksimalnu ocijenu, a Sofascore ga je proglasio igračem utakmice s visokih 8.4 od mogućih 10.

VIDEO Prvi trening Nenada Bjelice kao novog/starog trenera Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije