ABA liga

Cedeviti sedma pobjeda i bivši reprezentativac Damir Markota

Cedevita - MZT
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
02.12.2017.
u 21:02

Nakon rutinske pobjede nad MZT-om (77:65), košarkaši Cedevite prošetali su gradom kako bi uveličali otvaranje zagrebačkog Adventa

Uz četiri dvoznamenkasta strijelca (Musa 18, Stipanović 15, Nichols 15, Ukić 14), Cedevita je u 10. kolu ABA lige nadjačala skopski MZT (77:65) u čijim je redovima sedam koševa zabio Hrvat Mavra koji je kazao:

- Cedevita je vidljivo bolja momčad od nas, a mi moramo gledati kako da se izvučemo iz ove situacije, s ligaškog dna.

A protiv fenjeraša, cedevitaši su izborili 7. pobjedu nakon koje su otišli na otvaranje Adventa i u šetnju po Zagrebu.

- Ovo je bila radna pobjeda. Ovakve utakmice su za nas trenere često jako stresne jer igrate protiv onih koji nemaj što izgubiti. Mi smo dobro odigrali, ali s nekim padovima jer igrači koji bi ulazili ne bi nastavili činiti ono što su ovi prije njih pa nam je rezultat padao - osvrnuo se na predstavu svojih igrača Cedevitin trener Jure Zdovc koji je prokomentirao i zadanu šetnju po gradu večer prije hrvatskog derbija sa Splitom (nedjelja, 17.05).

- Ako je to dobro za klub onda je i za nas igrače i trenere pa ja to gledam kao na manji team building, priliku da se malo podružimo. Uostalom, trener je tu da rješava probleme, a ne da ih radi. Ako su nam u klubu tako rekli, tako to mora i biti.

O čemu je tu zapravo riječ, dalo se naslutiti iz tumačenja klupskog glasnogovornika Igora Jagića:

- Red je da popratimo manifestacije zagrebačkog značaja. Red je da i mi stanemo iza grada kao što očekujemo i da grad stane iza nas. Uostalom, 11. prosinca primit ćemo nagradu za najbolju momčad u gradu pa je red da se kao takvi i pojavimo u gradu.

Glasnogovornik Jagić je u startu amortizirao novinarsko pitanje o dovođenju Damira Markote što je, po svemu sudeći, vrlo izvjesna stvar. Naime, bivši se hrvatski reprezentativac posvađao sa svojim trenerom u turskom prvoligašu Usak Sportu koji s njim raskida ugovor pa je Cedevita odlučila iskoristiti trenutak da dovede igrača koji se i prijašnjih godina spominjao u kombinacijama vezanim uz ovaj klub.

Kada se taj transfer realizira (očekuje se da bi Markota mogao zaigrati tek sljedeći vikend, u Beogradu protiv Partizana), Cedevita će pod ugovorom imati čak sedam igrača na poziciji "četvorke" odnosno krilnog-centra a to su Nichols (33 godine), Markota (31), Žganec (22), Arapović (21, ozlijeđen), Slavica (20), Buljević (19, ozlijeđen) i Bajo (18).

Samo 22 sata nakon okončanja utakmice s MZT-om, cedevitaši igraju utakmicu 8. kola HT Premijer lige pri čemu dočekuju Split na čelu s aktualnim hrvatskim izbornikom Skelinom. Bit će to prilika da zaigraju i igrači (Slavica, Perković) koji u ovom susretu nisu igrali niti minute, ali i prigoda za neke važne igrače da se vrate u sportsku formu.

Jer, dok su šestorica reprezentativaca bili u pogonu, ostali su imali niz slobodnih dana što je Amerikanac Will Cherry iskoristio za odlazak u SAD. Ostali pak Cedevitini Amerikanci taj su "intermezzo" iskoristili za odlazak u Dubai.

Komentara 2

GO
golubina
14:46 04.12.2017.

Čuj ovog krkana! Kakve veze aba liga i košarka ima s jugoslavijom? Ako te ne zanimaju cedevita-zvezda ili cibona-partizan, slobodno za vikend pogledaj jazine-zabok a nas poštedi tog nacionalističkog sranja. Ne brini, neće se zbog aba lige vratiti jugoslavija, neće ti nitko ukrasti tvoj fantastični posao, plaću i mirovinu.

SV
svitilnik
22:22 02.12.2017.

Opet provocirate a potom se budete žalili na odnos Hrvata prema vama. Za nas Hrvate ne postoji nikakva aba jugoslavenska liga . Uzimate naše novce i istovremeno pišete o nećemo čemu se protivimo. Dosta je juge i jugofila. Poštujte hrvatskeke državu ili odlazite. Ako vam je plaćeno a niste za to, tak vratite novce i prestanite pisati protiv hrvatske košarke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije