UOČI DERBIJA

Čelnici Dinama i Hajduka prije utakmice na zajedničkom ručku! Stara tradicija povezuje hrvatske velikane

Split: Velimir Zajec prati susret Hajduka i Dinama
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
13.09.2024.
u 11:28

"Hrvatske su momčadi bolje nego što su pokazale, nije tako velika razlika između Dinama i Hajduka te Dinama i Rijeke, imaju oni dobrih igrača, jaku publiku, povijesni element i vratit će se, uopće se ne brinem za njih", rekao je Velimir Zajec nakon ispadanja hrvatskih klubova iz europskih natjecanja

Odmah po svome dolasku na funkciju predsjednika Dinama, Velimir Zajec je najavio da će raditi na normalizaciji odnosa plavih i ostalih velikih klubova hrvatskog nogometa. "Javili su mi se Osijek, Hajduk i ostali, imam poruke i službene čestitke i sretan sam. Najavio sam da želim otvoriti klub prema drugim klubovima, moramo imati puno bolje odnose u hrvatskom nogometu, bez ljudskih gluposti, da se bavimo sportom. Moramo smiriti tenzije", rekao je po preuzimanju funkcije.

Zajec je odmah nastavio staru tradiciju zajedničkog ručka klupskih čelnika na dan derbija. Novo Hajdukovo vodstvo je prihvatilo inicijativu za stabilizaciju odnosa. Danas bi ponovo trebali sjesti na ručak i družiti se prije velikog okršaja na Maksimiru koji je na rasporedu od 20 sati.

GALERIJA Sjećate li se kada je Hajduk u derbiju Dinamu uzeo titulu? Ove trenutke rijetki još pamte

Split: Velimir Zajec prati susret Hajduka i Dinama
1/27

Zajec ne štedi pozitivne riječi kada su u pitanju hrvatski klubovi, išlo njima bolje ili gore. "Hrvatske su momčadi bolje nego što su pokazale, nije tako velika razlika između Dinama i Hajduka te Dinama i Rijeke, imaju oni dobrih igrača, jaku publiku, povijesni element i vratit će se, uopće se ne brinem za njih. Očekujem neizvjesnu borbu do kraja. Rijeka je ranjena, ali ja znam koliko je to dobra momčad i oporavit će se. I Hajduk je jak", rekao je nakon ispadanja hrvatskih momčadi iz Europe.

Ipak, treba vidjeti koliko su posljednje trzavice u Hajduku ostavile traga na igračima. Podsjetimo, ovoga je tjedna uručen otkaz Nikoli Kaliniću. Ovaj je od inicijalno urednog razlaza otišao do kontroverzne press konferencije u kojoj je izjavama isprovocirao reakciju predsjednika kluba Ivana Bilića. Čitava stvar razriješena je pronalaskom novoga trenera, ali problemi na vrhu upravljačkih struktura ostaju i preostaje vidjeti koliko će trajati te koje će biti njihove posljedice.

VIDEO Dea Redžić i Edi Džindo razmontirali laži iz Hajduka: Zašto se ne istraži najvažnije pitanje

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
18:26 13.09.2024.

Ono kad si tolko slab da ti najveći rival da podstrek da ne posustaneš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije