POTVRĐENO JE

Cibona se pojačava za novu sezonu: U Zagreb stižu igrač sa NBA iskustvom i olimpijac iz Pariza

Zagreb: 11. kolo ABA lige, KK Cibona - KK Split
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
06.09.2024.
u 16:00

Nakon turbulentnih sezona u recentnoj prošlosti, pred hrvatskim košarkaškim velikanom očito su nešto vedriji dani

KK Cibona danas je potpisala dva nova pojačanja. Riječ je o amerikancu Anthonyu Barberu koji se ekipi iz Draženovog doma pridružuje nakon što je proteklu sezonu nastupao za FC Porto u prvoj portugalskoj ligi. Barber je u dosadašnjoj karijeri nastupao za velik broj klubova, a posebno se ističe nastup u NBA-u za Atlanta Hawkse u sezoni 2021-2022.

S visinom od 185 cm, Barber igra na poziciji playmakera i svojim je nastupima ostavio značajan trag u sezoni 23-24, kada je u prosjeku postizao oko 19,6 poena po utakmici, uz 4,7 skokova, 5,2 asistencije i 1,1 ukradenu loptu po utakmici. Njegova sposobnost je da kontinuirano pruža vrhunske partije, a posebno je prepoznatljiv po postizanju velikog broja poena i kvalitetnoj organizaciji igre.

Barber je tijekom studentskih dana nastupao za North Carolina State i u tom je periodu bio etiketiran kao jedan od najboljih NCAA bekova. Posebno se istaknuo tijekom svoje treće godine kada je prosječno postizao 23,5 poena po utakmici, a što ga je svrstalo među vodeće strijelce u državi. Zbog svoje brzine i agilnosti, bio je izazovan protivnik, a njegove izvedbe osigurale su mu mjesto u All-ACC First Teamu, čime je potvrdio svoju reputaciju jednog od najistaknutijih bekova u sveučilišnoj košarci.

Uz Barbera Cibonu će pojačati i Peter Jok, 198 centimetara visoko krilo, reprezentativac Južnog Sudana. Nedavno je za navedenu reprezentaciju nastupao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jok je karijeru izgradio igrajući u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi. Njegov košarkaški put započeo je na koledžu Iowa, gdje je igrao od 2013. do 2017. godine. Tijekom zadnje studentske sezone na Iowa koledžu, istaknuo se kao vodeći strijelac Big Ten konferencije s impresivnim prosjekom od 19,9 poena po utakmici. Taj uspjeh mu je donio brojna priznanja i ulazak u prvu momčad Big Ten konferencije.

Nakon koledža, Jok nije izabran na NBA draftu, ali je igrao u ljetnoj ligi za New Orleans Pelicanse, te je potpisao s Phoenix Sunsima. Iako nije zaigrao nijednu utakmicu za Sunse, nastupao je za njihov razvojni tim Northern Arizona Suns.

Nastavio je karijeru u Europi, gdje je nastupao za francuski Cholet Basket i UCAM Murciju u Španjolskoj. U sezoni 2023.-2024. potpisao je za Sioux Falls Skyforce, a nakon nekoliko mjeseci prešao u kanadski klub Ottawa BlackJacks. Karijeru nastavlja u Ciboni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije