ZAGREB INDOORS

Čilić rastužio Mirnu Jukić i preko Melzera ušao u finale

Marin Čilić
Pixsell
06.02.2010.
u 19:17

Marin Čilić u nedjelju će braniti naslov na Zagreb Indoorsu nakon što je bio bolji od Nijemca Melzera sa 2:0 u setovima.

Marin Čilić nadomak je obrane zagrebačkog krune! U sutrašnjem će finalu tražiti svoj peti naslov, drugi ove godine (Chennai). Sedmi finale izborio je jučer protiv Jurgena Melzera, dečka Mirne Jukić, i to nakon dva seta - 7:6(5), 6:4. Melzer možda ima fantastičan rekord protiv hrvatskih tenisača (do ovog meča uizgubio tek četiri od 25 susreta s njima), no Marin Čilić našao je rješenje za najboljeg Austrijanca.

 - Nije bilo jednostavno nakon što sam izgubio servis u prvom setu, a tek nakon breaka u prvom gemu drugoga seta počeo sam igrati slobodnije. Na početku meča nisam dobro servirao, a Melzer je miksao igru i stvarao pritisak, nisam se mogao osloboditi. Kad se zbroji i moja nervoza, dobro je da sam se izvukao u prvom setu. A Jürgen je doista nezgodan igrač, kad prima servis nekad stoji na ogradi i dobro vraća loptice - pričao je Čilić.

Bio je ovo njihov pet međusobni susret i četvrta Marinova pobjeda, uzvrat za njihov posljednji susret u lanjskom polufinalu Beča koji je pripao Melzeru. Najveća opasnost za Marina dogodila se sredinom prvog seta, kad je u sedmom gemu jedini put u meču izgubio svoj servis. No, uzvratio je u sljedećem gemu, da bi nakon 0:2 u tie-breaku uzeo četiri poena zaredom i riješio prvu dionicu.

U nastavku početni udarac Melzera pada već u prvom gemu, a servis mladog Međugorčanina do kraja dvoboja nije došao u opasnost. Melzer je sredinom drugog seta tražio i liječnički tretman zbog navodnih problema s leđima, vršio pritisak na suce, no nije uspio narušiti ritam igre najboljeg hrvatskog igrača.

Čilić, koji ove godine na turniru još nije izgubio ni seta, u posljednjem će meču turnira za suparnika imati pobjednika dvoboja Berrer - Petzschner.

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:32 06.02.2010.

a nemoj tako, je da je marin igračina, ali ivo je isto naš a što se tiče mirne izuzetno je poštujem ali nemože austrijanac bit ko hrvat. treba gledat kakvog momka tražiš

MA
marko53
21:56 06.02.2010.

torcazemun-jesi vidio kako su bili žalosni kada im onaj kolac izgubio od Marina.

HE
hercegovac
19:40 06.02.2010.

Mario Kuss ti si pravi čovik! Svaka čast, živio ti meni 100 godina. O Čili si sve već rekao. BRAVO MARA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije