KAZNA

Ćiri tri mjeseca suspenzije i novčana kazna!

23.03.2002.
u 00:00

* Potvrđen je fizički napad Osijekova trenera na suca Novaka, ali iz nehaja, pa je izrečena blaža kazna

ZAGREB - Ćirina obrana nije uspjela. Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević odlučio je Osijekova trenera Miroslava Blaževića kazniti s tri mjeseca suspenzije zbog fizičkog napada na suca Ivana Novaka te sa 6000 kuna kazne zbog vrijeđanja suca.

Tako je slučaj Ćiro - Novak, nastao nakon sukoba poslije utakmice Dinamo - Osijek 6. ožujka, napokon dobio epilog. Vlajčević u svojoj odluci i objašnjenju ističe kao ključne dokaze svjedočenja pomoćnih sudaca, koji su poduprli Novakovu prijavu, te liječnički nalaz Opće bolnice Varaždin koji potvrđuje da sudac trpi bol (u zigomatičnoj regiji desne strane lice).

- Obvezan sam prihvatiti priložene dokaze na osnovi kojih je utvrđeno da je počinjen prekršaj - fizički napad. Zbog toga Blaževićevi svjedoci nisu ni važni u postupku, pa njihove izjave nisu bile ni ocjenjivane - objašanjava Vlajčević.

Iako je dokazan fizički napad, nije izrečena i najstroža kazna, jer je također utvrđeno da je prekršaj počinjen iz nehaja (moguća je kazna bila i do dvije godine suspenzije!).

- Uzete su u obzir sve okolnosti, posebice da nije bilo težih posljedica, pa je utvrđena izrečena kazna - zaključio je Vlajčević.

Ćiro Blažević iznenađen je i pogođen odlukom.

- To jednostavno ne vjerujem! Jer, ne mogu vjerovati da je tako odlučio čovjek koji mi je prije samo nekoliko dana na suočenju u Zagrebu doslovce rekao: "Uvjeren sam da ga niste udarili!". Ne mogu vjerovati da je toliko nesavjestan. Ništa, pričekat ću službeno pismeno očitovanje - poručio je Osijekov trener te odbio mogućnost žalbe:

- Kome ću se žaliti? A kome se uopće mogu žaliti? Uhvatio si me ovako na vruće, sine, ali ako mi čovjek u oči kaže: "Znam da ga niste udarili", a sada ovako. Ne znam, očitovat će se moj predsjednik Novalić, neka on odluči što dalje, ali sigurno ostajem Osijekov trener - poručio je Ćiro, a Novalić je dodao:

- Odluka je neodrživa! Žalit ćemo se Upravnom odboru Prve HNL.

D. Lijović, D. Kasač

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije