Dinamo

Ćiro: Mamić je jedini diktator koji je pobijedio raju

\'gradska 18.06.2009. Zagreb , Miroslav Ciro Blazevic trener nogometne reprezentacije BiH skuterom se provozao po Zvonimirovoj ulici. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list\'
Antonio Bronic/Pixsell
12.04.2011.
u 08:18

- Ogorčen sam na Mamića jer me potjerao, ali mora mu se priznati da Dinamo nikada nije bio tako dominantan i materijalno bolje stajao, kaže najtrofejniji Dinamov trener u povijesti

Među osamdeset Dinamovih skupštinara, samo su tri bivša trenera: Mirko Bazić, Vlatko Marković i Marijan Vlak. Na tom dugom popisu nema ni onoga koji je donio prvu dvostruku krunu i Ligu prvaka (Kranjčara), ni pobjednika nad Ajaxom (Ivankovića), ni jedinoga s dva uzastopna naslova prvaka (Jurčića), a, bogami, ni najtrofejnijega – Miroslava Blaževića.

Kod predsjednika koji danas dobiva četvrti mandat Ćiro je odradio samo jednu sezonu. Barišić ga je doveo, a Mamić potjerao iz Maksimira.

– Ako bi netko trebao biti protiv Mamića, onda sam to ja jer zbog njega sam danas u dalekoj Kini. Svi treneri koji su kod njega prodefilirali su k...c za tvog prijatelja Ćiru, ali on zna: ako sam ja tu, on ne može biti apsolutni gospodar – kaže Ćiro, koji trenutačno boravi u Zagrebu.

Kad-tad će otići

Nezadovoljnici se okupljaju oko stadiona, traže Mamićev odlazak. Je li vrijeme?

– Ja sam ogorčen na njega jer mi je napravio nešto najgore, ali ne mogu mu ne priznati da Dinamo u prvenstvu nikada nije bi tako dominantan kao kod Mamića i nikada u povijesti u klubu nije bila tako komforna materijalna situacija kao sada. Znate, Mamić će kad-tad morati otići, a onda ćeš vidjet' da će onaj koji dođe poslije njega prvo reći: "đe je taj Mamić, vraćajte ga!" Jer taj Mamić je danas apsolutni vladar, jedini diktator koji je uspio pobijediti raju – dodaje Ćiro.

Kako ste doživjeli Mirka Barišića?

– Ne znam postoji li ijedan čovjek koji je posvetio toliko vremena razmišljanju o tom odnosu Mamića i Barišića koliko sam ja. I opet, nemam definiranu dijagnozu, nego konstatiram: to je tandem u p.m.! Barišić je predsjednik, a Mamić odlučuje o svemu.

Demonstracije BBB-a

Ali, kod vašega angažmana odlučio je Barišić?

– Da, bio sam tada trener Osijeka i Barišić me, dok je Mamić još bio u sjeni, pitao: "molim vas, biste li došli za trenera u Dinamo?" Ali, kad su BBB čuli za to, odmah su počele demonstracije protiv mene. I ja sam postavio uvjet: ako BBB još jednom manifestiraju takvu vrstu otpora, neću doći u Dinamo. I, naravno, na sljedećoj utakmici opet transparenti "pederu", uvrede na moj račun... Završila utakmica, a jedna djevojka, novinarka, pita me: hoćete li ostati dosljedni i odustati od dolaska u Dinamo. Ja hoću reći "naravno!", a Mamić mi u tom trenutku stavi ruku na usta i ugura me u lift! A Barišić me dočeka riječima: "Ćiro, nećete valjda dopustiti da ulica vodi klub?". I tako sam postao Dinamov trener – zaključio je Miroslav Blažević.

Komentara 5

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
08:58 12.04.2011.

Gledaj ispred sebe, a ne u kameru. Opet ćeš se zabit u nekoga...

HO
hotfishlake
09:56 12.04.2011.

financijsko stanje je varljivo. dovoljno je da nekoliko godina ne bude talenata za prodaju i evo frke, jer merchandising i ulaznice ne pridonose skoro pa nista. stadioncic za 30.000 i napravit od dinama veliki medvescak i onda se moze govoritii o stabilnim financijama, ovak je to samo export-import firma.

SL
SlaTor
14:05 12.04.2011.

Haha, pazi slike!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije