1. HNL

Ćiro zna da nisam samo figura

24.04.2004.
u 00:00

NIKOLA JURČEVIĆ JOŠ JEDNOM U BORBI S UČITELJEM BLAŽEVIĆEM

ZAGREB - Tri puta ove sezone Dinamo je uvjerljivo pobijedio Varteks, Miroslav Blažević je toliko puta pokleknuo pred jurišnicima svoga učenika Nikole Jurčevića. Koliko god te pobjede laskale Jurčeviću, sve one neće ništa vrijediti ako kao pobjednik ne izađe i iz sljedeće tri utakmice s krojačima. No, pustimo sad finale kupa, na redu je prvenstveni ogled. A Dinamo još želi naslov prvaka, sad više nego posljednjih mjeseci.

- Kad smo remizirali u Splitu, rekao sam: Pobijedimo li sve do kraja, bit ćemo prvaci! Pokazalo se da sam bio u pravu - priča dobro raspoloženi Jurčević vraćajući film na početak polusezone.

- Niti jednog trenutka nisam gubio nadu, čak niti nakon onog neuspjeha sa Zagrebom. Pobjeda u Velikoj bila je ključna, poslije nje osjetio sam veliki polet u svlačionici, ambiciju, znao sam da ćemo kad-tad početi dobro igrati.

I sad je Dinamo stvarno u formi, čak i boljoj od Hajduka, po mišljenju mnogih i bliži naslovu od Hajduka, unatoč zaostatku od tri boda.

- U Splitu je sad poseban pritisak, imali su bijeli pet bodova prednosti i derbi na Poljudu, mogli su već odlučiti pitanje prvaka. Ali, ne znači da smo sad mi u prednosti. Još zaostajemo tri boda. Ritam utakmica za nas je ubitačan, treba to izdržati. Ne znači da bismo pobjedom u derbiju izborili naslov, još je toliko utakmica do kraja, nijedna neće biti lagana. I zato, niti jedne se ne plašim posebno.

Dojma smo da Dinamo danas igra bolje od Hajduka, ali se pitamo zašto je početak proljeća bio toliko loš.

- Formu sam tempirao za početak polusezone, ali nikako da postignemo pogodak. Nismo igrali toliko loše, ali kad lopta neće u mrežu... Srećom, kako su utakmice odmicale počeli smo zabijati i sad to izgleda mnogo bolje.

Sad - Varteks. Opet Ćiro osvetnik, čovjek, koji je često prozivao i prijetio Dinamu, dotaknuo se i Jurčevića, stavljajući ga u kontekst figure, kojoj momčad sastavlja Zdravko Mamić.

- To je apsolutna neistina! Svi znamo da je Ćirin način stvaranja ugođaja i komunikacije oduvijek takav. Također, čak i Ćiro zna da sam ja glede toga beskompromisan. Toga su svjesni i igrači, vjeruju mi kad kažem da netko igra zato što je bolji i nitko mi ne može reći tko će igrati. Ćiro je podložniji utjecajima sa strane.

TOMO NIČOTA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije