Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sad je službeno

City predstavio Gvardiola: Sretan sam što ću igrati za najbolji klub Europe

Foto: Manchester City
1/3
05.08.2023.
u 11:42

Transfer iznosi 90 milijuna eura, čime je Joško postao najskuplji branič u povijesti, a Dinamo će zaraditi 13,2 milijuna

Joško Gvardiol (21) i službeno je novi igrač Manchester Cityja, potvrdio je to na svojim stranicama europski prvak, uz galeriju fotografija kojima je predstavio hrvatskog stopera.

Engleski i europski prvak otkupio je hrvatskog reprezentativca nakon nekoliko tjedana intenzivnih dogovora. Gvardiol je postao najskuplji stoper u povijesti nogometa. City je dugo nudio dosta manje od 100 milijuna eura, ali i puno bonusa, a sad se dogovorio s Nijemcima te ga doveo za 90 milijuna eura.

Ovo je velika vijest i za Dinamo, kojem pripada 15 posto od razlike onoga što je Leipzig platio za Gvardiola i što će dobiti od sljedećeg transfera. Nijemci su 21-godišnjaka 2021. godine platili 18 milijuna eura, a Dinamu pripada 15 posto od 72 milijuna eura, odnosno 10.7 milijuna eura.

Dinamo će i samim transferom zaraditi i nešto od naknade za razvoj. On je u klubu bio od svoje desete godine, a transferiran je s 19. Plavima bi prema tome trebalo pripasti i 2.75 posto od transfera, što iznosi oko 2.5 milijuna eura. Ukupno će Dinamo tako na Gvardiolu zaraditi 13.2 milijuna eura.

 

- Oduvijek sam sanjao igrati u Engleskoj. Velika je čast što ću igrati za Manchester City, posebno nakon sezone kakvu su imali. Tko god je prošle godine gledao City zna da je riječ o najboljem klubu na svijetu. Trostruka kruna govori dovoljno o kvaliteti ovog kluba - rekao je Gvardiol na predstavljanju.

U Manchesteru će se pridružiti suigraču iz reprezentacije, Mateu Kovačiću.

- Posebno je i što ću igrati s Mateom Kovačićem. On je vrhunski nogometaš i nadam se da ćemo zajedno pomoći Cityju u sezoni 2023/24. i nakon.

Komentara 6

TO
Tomi0713
11:48 05.08.2023.

Toooo, ajmo Josko

Avatar Sade Adu
Sade Adu
13:16 05.08.2023.

To je, činjenično, po rezultatima, Real Madrid :), ali dobro, uz talijanski Juventus i Milan, oduvijek preferiram britanske, konkretnije, engleske nogometne klubove pa ti ne zamjeram. :) Sretno, Joško!

T2
Tomo_20
01:29 06.08.2023.

To si morao reci ali sam znas da je to Real ali ok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije