EUROPSKI NOGOMET

City u obranu naslova krenuo porazom, Tottenham ga svladao bez Kanea

Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City
David Klein/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15.08.2021.
u 19:50

Jedini pogodak na utakmici zabio je Son Heung-min u 55. minuti, a Tottenham je igrao bez Harryja Kanea koji bi trebao preseliti u City.

Engleski prvak Manchester City počeo je obranu naslova u nedjelju porazom u gostima od Tottenhama 0-1 u utakmici prvog kola Premier league.

Jedini pogodak na utakmici zabio je Son Heung-min u 55. minuti, a Tottenham je igrao bez Harryja Kanea koji bi trebao preseliti u City.

U drugoj utakmici igranoj u nedjelju ranije West Ham United je u gostima svladao Newcastle sa 4-2 iako je dva puta stizao zaostatak. 
 
Nakon što su odigrane sve utakmice prvog kola nove sezone engleskog prvenstva Manchester United, koji je jučer pobijedio Leeds 5-1, vodeći je na ljestvici. Pobjede su upisali Chelsea, Liverpool, Everton, Watford, Brentford,  Leicester i Brighton.

Atletico započeo obranu naslova pobjedom

Aktualni španjolski nogometni prvak Atletico Madrid novu je sezonu započeo pobjedom na gostovanju u Vigu kod Celte s 2-1, a golman Jan Oblak ušao je u klupsku povijest.

Slovencu je ovo bio 304. nastup za madridski klub, čime je postao vratar s najvećim brojem nastupa u Atleticu.

Strijelac oba pogotka za Atletico Madrid bio je Angel Correa (23, 64), a za domaće je najstrožu kaznu u 59. minuti uspješno izveo Iago Aspas. Potonji je imao sjajnu priliku za izjednačenje u 80. minuti, no nakon što je već nadigrao Oblaka promašio je nebranjenu mrežu.

Šime Vrsaljko je ušao u igru u 97. minuti, a Ivo Grbić je ostao na klupi.

Barcelona, ​​koja je prošle sezone završila na trećem mjestu, razdoblje nakon Lionela Messija započeti će danas u 20 sati na svom terenu protiv Real Sociedada. Još igraju Sevilla i Rayo Vallecano, a uvodno kolo španjolske lige završit će u ponedjeljak okršajima Villarreal - Granada i Elche - Athletic Bilbao.

Katastrofa Lyona

U 2. kolu Francuske lige Lyon je doživio katastrofu kod Angersa (0-3).

Angersu je to druga pobjeda, a maksimalan učinak imaju i donedavni drugoligaš Clermont i PSG.

>> Hrvatski nogomet pod povećalom: Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, Nenadom Črnkom i Ilijom Lončarevićem

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
22:31 15.08.2021.

Dad ve Pep potrošiti još 500 mil eur-a i sve ce doci na svoje mjesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije