S europskih terena

City uvjerljiv protiv Arsenala, Mainz iznenadio Borussiju

Borussia D. - Mainz
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
17.06.2020.
u 23:49

Leipzig je odigrao 2-2 kod kuće s Fortunom. Bivši Dinamov igrač Dani Olmo je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad

Ebgleska nogometna liga nastavljena je zaostalim utakmicama 28. kola između Manchester Cityja i Arsenala, te Aston Ville i Sheffield Uniteda.

Prije početka obje utakmice igrači sva četiri sastava, kao i oba suca Michael Oliver i Anthony Taylor kleknuli su u znak potpore pokretu "Black Lives Matter" i svjetskim prosvjedima protiv rasizma. Održane su i minute šutnje u znak sjećanja na sve žrtve koronavirusa.

U derbiju večeri Manchester City je pobijedio Arsenal s 3-0 i tako barem malo odgodio slavlje Liverpoola kojeg u nedjelju očekuje derbi protiv Evertona.

Pobjedu "Građanima" donijeli su Raheem Sterling golom u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Kevin de Bruyne iz jedanaesterca u 50. minuti kojeg je skrivio David Luiz i za to dobio crveni karton, te Phil Foden u posljednjim trenucima susreta. 

Sterling je tako postao prvi nogometaš u posljednje 72 godine koji je zabio pogodak u engleskom prvenstvu u lipnju. Posljednjem je to uspjelo Walteru Rickettu 1947. za Sheffield United protiv Stoke Cityja.

U knjige rekorda upisao se i David Luiz koji je prvi igrač u posljednjih pet godina koji je skrivio vodeći gol, a potom napravio jedanaesterac i zaradio isključenje.

Ovim "hat-trickom" posljednji se može pohvaliti Carl Jenkinson kojem je to uspjelo u dresu West Hama 2015. protiv Bournemoutha.

Mainz je u srijedu priredio iznenađenje u 32. kolu njemačkog prvenstva svladavši u gostima s 2-0 Borussiju Dortmund i osvojivši važne bodove u borbi za ostanak u prvoj ligi. 

U ostalim utakmicama Leipzig je odigrao 2-2 kod kuće s Fortunom. Bivši Dinamov igrač Dani Olmo je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad. Bayer Leverkusen je s 3-1 bio bolji kod kuće od Kölna, a Augsburg, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj, kod kuće je izgubio 1-3 od Hoffenheima. 

Vodeći je Bayern s nedostižnih deset bodova prednosti ispred Borussije Dortmund koja ima samo tri boda više od trećeg Leipziga. Bayer Leverkusen je na četvrtom mjestu sa 60 bodova. Mainz, kojem je ovo deseta pobjeda, s 34 boda nalazi se na 15.mjestu na ljestvici, jednom iznad zone ispadanja u drugu ligu.  Augsburg 14. s bodom više, dok je Fortuna Düsseldorf na 16. mjestu na ljestvici s 29 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije