US OPEN

Ćorić najmlađi hrvatski debitant na Grand Slamu nakon Ivaniševića

Borna Ćorić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
25.08.2014.
u 08:15

Već je napravio veliki posao prošavši tri kola kvalifikacija.

Sa 17 godina i devet mjeseci naš tenisač Borna Ćorić bit će uvjerljivo najmlađi sudionik US Opena. U ždrijebu glavnog turnira četvorica su igrača do 20 godina, no među njima su i dvojica Amerikanaca s pozivnicom. Preostali četvrti, bez pozivnice, Australac je Nick Kyrgios.

Borna će ujedno biti i drugi najmlađi hrvatski igrač na jednom Grand Slam turniru. Ranije je od Ćorića vatreno Grand Slam krštenje imao samo Goran Ivanišević.

Borna poput Murraya

On je prvi put nastupio u Wimbledonu sa 16 godina i devet mjeseci i u prvom kolu izgubio od Izraelca Mansdorfa. Grand Slam premijeru u Wimbledonu imao je i Mario Ančić, sa 18 godina i tri mjeseca u prvom je kolu napravio veliku senzaciju pobijedivši Rogera Federera, a u drugom je ispao porazom od Čeha Jana Vačeka. Marin Čilić bio je mjesec dana stariji od Ančića kad je na Australian Openu na startu izgubio od Srbina Ilije Božoljca.

Uz Bornu je vezano i još jedno zanimljivo postignuće. Bit će prvi osvajač juniorskog US Opena koji se sljedeće godine kvalificirao za glavni turnir, nakon što je to 2005. pošlo za rukom Andyju Murrayu (ispao u drugom kolu). Taj je pothvat uspio Ćoriću nakon što je u završnom krugu pobijedio Tajvanca Jimmyja Wanga, 16. nositelja kvalifikacija.

- Bio mi je to najbolji meč u posljednje vrijeme i jako mi je drago zbog toga. Nadam se da ću i u glavnom ždrijebu igrati najbolje što mogu - napomenuo je Ćorić.

Za prvu Grand Slam pobjedu u karijeri borit će se s 12 godina starijim češkim tenisačem Lukašom Rosolom, 33. igračem svijeta. Rosol je osvojio turnir u Winston-Salemu nakon što je u finalu tijesno pobijedio Poljaka Jerzyja Janowicza sa 3:6, 7:6 (3), 7:5, spasivši dvije meč-lopte. Navodimo to zbog toga što je Borni uspjelo izaći na kraj s Janowiczem (u Umagu u Davisovu kupu), pa se onda može pretpostaviti da nije bez izgleda ni u igri protiv otprilike jednako kvalitetnog suparnika.

Posljednji Grand Slam turnir sezone, koji će tenisačima i tenisačicama podijeliti čak 38,251.760 USD (pobjedniku i pobjednici pripast će po tri milijuna, i poraženi u prvom kolu dobivaju po 35.754 USD), počinje u ponedjeljak u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Karlović izazvao Zeca

Od naših šestero predstavnika (Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Borna Ćorić, Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni) prvi će dan nastupiti samo Mikica. Njezin dvoboj sa Španjolkom Garbine Muguruzom treći je meč dana na sedmom igralištu. U očekivanju prvih nastupa, Čilić je trenirao s Novakom Đokovićem,

Donna Vekić družila se s mališanima na Dječjem danu, a Karlović se humanitarno polijevao vodom izazvavši Gorana Ivaniševića da ga slijedi. Nadajmo se dobrim vijestima sljedećih dana.

>> Teniski znalci ne dvoje ni sekunde - Federer osvaja US Open!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije