REAKCIJE NAKON DERBIJA

Cosmi: Nismo zaslužili poraz! Rijeci nedostaje lider, moramo zabiti gol

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
02.10.2022.
u 19:29

Hajduk je nanio sedmi ligaški poraz Riječanima koji su izgubili četiri puta u zadnjih pet susreta.

Hajduk je svladao Rijeku u Jadranskom derbiju s minimalnih 1:0 pogotkom nigerijskog stopera Awaziema na početku drugog dijela.

Domaći trener Serse Cosmi naravno nije bio sretan, suočila se Rijeka s već sedmim izgubljenim ogledom u ligi. Ovaj put, smatra Talijan, nisu zaslužili ostati bez bodova.

- Za početak, da bi pobijedili trebamo zabiti gol, a mi to nismo uspjeli. Nismo zaslužili ovaj poraz, nedostajalo nam je puno igrača, nemam potpun kadar zbog ozljeda i kartona. Ovi igrači koji nam nedostaju znače jako puno, trebamo se vratiti i brzo uhvatiti ritam. Nadam se da ćemo konačno zabiti pogodak i riješiti sve naše probleme.  Nogomet je tisuću situacija, a najvažnije je zabiti gol. Nisam doživio da u četiri utakmice moja momčad ne zabije niti jedan gol. Hajduk je pokazao veću individualnu kvalitetu, ali nije bio toliko bolji od nas, tim više što smo igrali s pola juniorske momčad - istaknuo je talijanski trener. 

Rijeka je upisala tek jednu pobjedu u 11 odigranih kola, a Cosmi još nije vidio svoju momčad kako zabija otkako je sjeo na klupu. 

- Momčad karakterno raste i ima bolju energiju, ali bit ću iskren, ovo nije homogena momčad. Imamo puno sličnih igrača, a nemamo one s karakteristikama koje nama trebaju. Imamo dosta poluigrača, od kojih bi uskoro moglo nešto biti, ali trebaju pravog lidera. Odredit ću skupinu igrača s kojom ću raditi do studenoga. Već sam o tome pričao s predsjednikom. Ovdje sam mjesec dana i još uvijek nisam shvatio neke igrače. Svjetla točka je što svaku utakmicu dobije prigodu netko iz Škole nogometa, zaključio je Cosmi, misleći na mladog Niku Glajzera, 17-godišnjaka koji je danas upisao prve minute u HNL-u. 

Standings provided by SofaScore

Ključne riječi

Komentara 4

ST
sttipe
08:11 03.10.2022.

Sad su se uvatili Awazijema, dok licemjerno prešućuju da su momku dali žuti, a niti dotaka nije rječkog igrača, i snimka je to jasno pokazala!! Zazivaju mu crveni, na nepostojećem žutom, i običnom faulu. Awazijemov karton je triba dobit rječki igrač.

ZA
!zagreb!
17:55 02.10.2022.

Zamisli koliko je lik loš kad u Italiji nema posao.

Avatar Maryo
Maryo
17:53 02.10.2022.

HNK Rijeka, samo naprijed!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije