JAKO ZADOVOLJNI

Dalić i Kustić reagirali na ždrijeb: Najveći problem ovdje će biti daleka putovanja

Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči kvalifikacijskog susreta s Maltom
Luka Stanzl/PIXSELL
09.10.2022.
u 13:25

- Jedini problem koji se javio ždrijebom su daleka putovanja. U svakom slučaju moramo respektirati naše protivnike i ne smijemo se opuštati. Moramo napraviti dobru analizu, pogotovo Latvije i Armenije koje nam nisu baš poznate - rekao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je u Frankfurtu doznala svoje protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. U skupini D 'vatreni' će igrati protiv Walesa, Armenije, Turske i Latvije.

Kao što je bilo i očekivano nakon ovakvog ždrijeba, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je zadovoljan skupinom koju je Hrvatska izvukla, pogotovo izbjegavanjem velikih protivnika

- Možemo biti zadovoljni s grupom koju smo dobili, uglavnom smo izbjegli jake reprezentacije, pogotovo iz drugog pota. Tu su nam Turci koji su bili najnezgodnija ekipa iz četvrtog pota, a tu je i Wales koji je nama poznanik iz prošlih kvalifikacija za Euro - započeo je izbornik Dalić, pa nastavio.

- Jedini problem koji se javio ždrijebom su daleka putovanja. U svakom slučaju moramo respektirati naše protivnike i ne smijemo se opuštati. Moramo napraviti dobru analizu, pogotovo Latvije i Armenije koje nam nisu baš poznate - dodao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Dobar ždrijeb kvalifikacija za Euro je prokomentirao i prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

- Svakako možemo biti zadovoljni ždrijebom. Ključno je da smo iz drugog i trećeg pota izbjegli najjače reprezentacije. Iz četvrtog pota smo dobili Tursku koja je kvalitetna. Naravno, imamo respekt prema svim reprezentacijama u skupini, ali vjerujem u našu reprezentaciju i vjerujem da će, ako budu na željenoj razini, bez većih problema ostvariti dobar rezultat i plasman na Europsko prvenstvo - rekao je predsjednik HNS-a.

Komentara 4

BE
Belkanto
19:57 12.10.2022.

Podcjenili protivnike vec na samom pocetku. To nije dobro.

DU
Deleted user
14:45 09.10.2022.

Ma i ako zakazemo i budemo treci opet je 100% nam garancija da idemo u baraz ALI tamo trebamo biti jedna od tri ekipe koji idu na EP od 12 mogucih.

PR
prajdali100
13:51 09.10.2022.

Ždrijeb je tako htio ! Ne sviđa mi se Turska koju vodi Nijemac .Srbija je dobila tragikomičnu skupinu.Oduševljeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije