IZBORNIK VATRENIH

Dalić: Nedavno sam odbio tri velika kluba i dvije reprezentacije. Imam dojam da Hrvatska svima smeta

Zagreb: Zlatko Dalić održao konferenciju za medije
Slavko Midzor/PIXSELL
06.09.2023.
u 08:48

Najuspješniji hrvatski izbornik u povijesti govorio je o Luki Modriću, ponudama i zašto nije želio glasovati u izboru za najboljeg nogometaša

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je intervju za televiziju Max Sport u sklopu emisije Vatreni vikend. Kockasti se pripremaju za dvostruki program kvalifikacija za europsko prvenstvo protiv Latvije na Rujevici te u gostima kod Armenije, a istaknuo je kako je zadovoljan transferima koji su napravili njegovi igrači. 

Hrvatski čarobnjak Luka Modrić uskoro će napuniti 38 godina, ali i dalje predvodi reprezentaciju. Dalić je komentirao vidi li kapetana jednog dana u stožeru.

- Bilo je puno zločestih komentara o tome da su u stožeru bivši igrači, ali su pokazali da su sjajni. Moja velika pomoć, moja velika snaga. Hvala im na predanom radu. I moj cilj je da ih što više uključim u stožer. Njima je mjesto u reprezentaciji. Jer reprezentacija je s njima jača. Kad vidite ta imena, to je impozantno. Jednog dana, daj Bože, da budu i Luka, i Ivan Rakitić, i Vrsaljko u reprezentaciji.

VIDEO: Zlatko Dalić: Neću se uvući u igre oko Livaje, sve sam rekao u svom priopćenju

VEZANI ČLANCI:

- Nakon finala Lige nacija imao sam ponude tri velika kluba i dvije reprezentacije s Bliskog istoka, ali mene to ne zanima. Rekao sam im da sam pun želje, volje i motiva za hrvatsku reprezentaciju. Posao koji radim je najljepši mogući. Možda propuštam neke stvari, ali to mi nije bitno. Dok god osjećam tu energiju i dok imamo rezultate, ja ću biti tu. Hrvatska je u posljednje dvije godine napravila čudesne rezultate - otkrio je Dalić. 

- Hrvatska mora imati puno veći respekt od svih, posebice od FIFA-e i UEFA-e. Ne govorim ovo napamet, naši rezultati to pokazuju. Ponekad imam dojam da svima smetamo. Petljamo se u vrh onima kojih je 200 milijuna, a nas ima samo tri. Što ćemo im mi, samo im smetamo. Naš prkos i naš inat je toliko jak da se uvijek dokažemo. Zato me to smetalo i zato sam bio jedini izbornik koji nije želio glasati - smatra izbornik. 

VIDEO: Najjača ruka svijeta je Hrvat! Rino Mašić postao svjetski prvak u obaranju ruke

Komentara 19

SS
Sapienti.sat
09:33 06.09.2023.

Bog te blagoslovio Zlatko!

GA
Gajger
09:38 06.09.2023.

Hrvatska reprezentacija smeta samo hrvatskim jugovićima i apatridima koji nikako ne mogu podnijeti priču o hrvatskom uspjehu.

LL
lijepa_li si
09:45 06.09.2023.

doprvak svijeta, brončani na svetskom nogometnom prvenstvu! veličanstvena si domovino moja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije