KONAČNO DOBRE VIJESTI

Daliću se vraća važan adut: 'Za desetak dana priključit ću se momčadi'

Rijeka: Hrvatska i Latvija igraju kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
18.10.2023.
u 20:09

Tijekom utakmica Lige nacija Luka Ivanušec ustabilio se kao jedan od standardnih igrača u postavi Zlatka Dalića, a od prve je minute nastupio u kvalifikacijskim utakmicama protiv Latvije i Armenije

Zlatku Daliću se vraća jedan od jačih aduta u reprezentaciji. Luka Ivanušec (24) koji u posljednje dvije utakmice nije mogao nastupati zbog ozljede gležnja zadobivene tijekom utakmice Feyenoorda i Celtica u grupnoj fazi Lige prvaka, bit će spreman zaigrati u hrvatskome dresu u studenom. 

Obzirom na dva nesretna rezultata (poraz od Turske s 0:1 i od Walesa s 2:1) zbog kojih se situacija u skupini bitno zakomplicirala za hrvatsku reprezentaciju, Ivanušec će biti vrlo važno pojačanje protiv Latvije i Armenije. Plasman vatrenih ovisi i o ishodima ostalih utakmica u skupini, no Dalić i njegovi momci svakako žele osigurati šest bodova. 

GALERIJA Hrvatska izgubila od Turske (0:1). Vatreni hitno trebaju nešto mijenjati

Rijeka: Hrvatska i Latvija igraju kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024
1/45

"Krenuo sam individualno trenirati, a nadam se kako ću za nekih 10-ak dana trebao bi se uključiti u treninge s ostatkom momčadi", rekao je Ivanušec za 24 sata. Dalić je naveo i da će dovoditi nove igrače, a viđen je na tribinama u Velikoj Gorici tijekom utakmice U-21 reprezentacije protiv Bjelorusiji. Pretpostavlja se da je tamo došao tražiti potencijalne kandidate za A vrstu pa bi mu Ivanušec bio dobrodošlo poznato lice u utakmicama protiv slabijih protivnika koje bi mogle biti pogodan teren za eksperimentiranje s novim regrutima.

VEZANI ČLANCI:

Do sada je Ivanušec za reprezentaciju nastupio 16 puta. Pritom je upisao dva pogotka, a postao je i najmlađi strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. Prije gotovo šest godina zabio je u ogledu protiv Kine kada je sa 17 godine zabio za 1:0 u 36. minuti susreta.

Tijekom utakmica Lige nacija ustabilio se kao jedan od standardnih igrača u Dalićevoj postavi, a od prve je minute nastupio u kvalifikacijskim utakmicama protiv Latvije i Armenije. U obje prigode se iskazao upisavši asistenciju u utakmici protiv Nizozemske i gol protiv Latvije.

VIDEO Vatreni poraženi od Walesa! Još jedan težak udarac za Hrvatsku

Komentara 88

Avatar Stradun
Stradun
20:24 18.10.2023.

Ivanušec se ustalio ili učvrstio. A "ustabilio " se nije jer glagol ustabiliti ne postoji.

ST
strelabožja
09:02 19.10.2023.

Ako je Ivanušec adut, onda je repka fakat u k...u. Upitne tehnike, dobre motorike. Ali, bezglavo luta po terenu, sve ostaje na slučaju. Loše koncentracije kod upućivanja udaraca. S poziicije šestice sklon opasnim greškama pri dodavanjima i otvaranju prigoda za kontre protivnika. Pozvati Marca Pašalića i Ivanovića iz Rijeke, i već su dvije važne pozicije pokrivene. Kukavica Dalić se drži k'o pijan plota svojih senatora. Kojima je rok trajanja odavna istekao.

Avatar Asterix
Asterix
23:12 18.10.2023.

Vratih se samo radi vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije