Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI ŠPANJOLAC

Dani Olmo na pragu transfera karijere. Odlazi u velikana, Dinamo će dobiti pravo bogatstvo

storyeditor/2024-06-26/PXL_150624_116147822.jpg
Luka Stanzl/PIXSELL
26.06.2024.
u 21:20

I Xavi i Olmo trenutačno su sa svojim reprezentacijama na Euru u Njemačkoj. Mogući transfer Olma s pozornošću prate i u Dinamu. Poznato je da hrvatski prvak ima pravo na postotak od daljnje prodaje.

Najpouzdaniji stručnjak za transfere, talijanski novinar Fabrizio Romano, piše da Bayern želi dovesti Nizozemca Xavija Simmonsa (21) iz PSG-a. Ofenzivni vezni igrač prošlu je sezonu proveo u RB Leipzigu, gdje je igrao na posudbi iz francuskog prvaka. Ondje je u 46 utakmica zabio deset golova te 16 puta asistirao, a cijena mu je prema Transfermarktu 80 milijuna eura. PSG ga, čini se, ne vidi u prvoj momčadi sljedeće sezone. Francuzi su ga voljni ponovno posuditi, no Bayern i Leipzig bi ga otkupili.

GALERIJA Pljušte reakcije zbog Luke Modrića

storyeditor/2024-06-26/PXL_150624_116147822.jpg
1/15

PSG ga ne želi prodati ovoga ljeta, pa Romano piše da će se Bayern okrenuti Daniju Olmu (26), ako plan sa Simmonsom propadne. Olmo prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura, a prošle je sezone u 27 utakmica zabio osam golova te šest puta asistirao. I Xavi i Olmo trenutačno su sa svojim reprezentacijama na Euru u Njemačkoj. Mogući transfer Olma s pozornošću prate i u Dinamu. Poznato je da hrvatski prvak ima pravo na postotak od daljnje prodaje.

VEZANI ČLANCI:

Preciznije, Dinamo će dobiti 20 posto od svakog iznosa koji prelazi 29 milijuna eura, koliko je već zaradio na prodaji Olma. Procjenjuje se da bi Bayern za Olma trebao Leipzigu platiti 60 milijuna eura, što znači da bi u maksimirski klub stiglo 20 posto od 31 milijun eura, odnosno nešto više od 6 milijuna eura. To znači da bi plavi na Olmu ukupno zaradili više od 35 milijuna eura, što je senzacionalna cijena za nogometaša iz HNL-a.

Olma u nedjelju sa Španjolskom očekuje utakmica osmine finala Eura, a dosad je odigrao dvije utakmice. U 1. kolu, protiv Hrvatske, u igru je ušao u 68. minuti, protiv Italije ostao je na klupi, a protiv Albanije igrao je 82. minute i asistirao za jedini gol na utakmici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije