Bayern izgubio od Borussije u Dortmundu (0:2)

Darijo Srna najbolji u derbiju s Ogijem

'RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMI
'PATRIK STOLLARZ'
04.10.2010.
u 00:23

Šahtar je kod kuće slavio protiv kijevskog Dinama (2:0), a naš napadač Eduardo da Silva u igru je ušao u 61. minuti.

Ivica Olić i Danijel Pranjić pognutih su glava napustili travnjak u Dortmundu. Borussija je došla do svoje šeste uzastopne pobjede u prvenstvu i drugog mjesta na ljestvici.

Razdor u svlačionici

Na rasprodanom stadionu (80.000 gledatelja) slavili su 2:0 protiv Bayerna, koji već šest utakmica ne zna za pobjedu i sada se nalazi na 12. mjestu prvenstvene ljestvice. Očito je da nešto opet ne štima u Bayernovoj svlačionici. Potvrđuje to izjava Marka van Bommela.

– Svi koji se ne žele boriti za ovaj dres bolje da odmah odu. Žalosno je to što Borussia tijekom susreta nije igrala sve bolje, nego smo mi izgledali sve lošije – kazao je kapetan Bavaraca.

Danijel Pranjić igrao je cijeli susret, a Ivica Olić ušao je u 61. minuti i zaradio žuti karton. Naš je napadač propustio i jednu izglednu priliku kada je iz neposredne blizine napucao domaćeg braniča Piszczeka, koji je usamljen branio cijeli prostor gola. Domagoj Vida Bayerov je domaći remi (2:2) s Werderom odgledao s klupe za pričuve.

Darijo Srna nije zabio pogodak u 2:0 pobjedi Šahtara u derbiju s kijevskim Dinamom, ali je proglašen najboljim igračem utakmice. Momčad iz Donjecka u 12. je kolu pokazala da trenutačno u Ukrajini igraju u najboljoj formi. Trenutačno su vodeći na ljestvici sa 31 bodom, pet manje ima kijevski Dinamo.

Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta u šestoj uzastopnoj domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv Dinama, za koji je Ognjen Vukojević (spasio jedan gol na utakmici) također odradio cijelu minutažu. Dva su se hrvatska nogometaša istodobno upisala i u sučevu bilježnicu nakon što je Vukojević prekršajem za žuti karton zaustavio Srnu, zbog čega se ovaj i obratio sucu, što je dovelo i do njegove javne opomene.

Zadovoljni Ahmetov

Inače, sudac je dosudio osam žutih i jedan crveni karton, a pogotke su zabili Adriano (64.) i Teixeira (90. minuta). Eduardo da Silva u igru je ušao u 60. minuti.

– Zadovoljan sam kako su igrali moji dečki. U drugom smo poluvremenu ubacili u višu brzinu koju gosti iz Kijeva nisu mogli pratiti. Iako, bilo je puno loših strana. Momčad bi sigurno morala opet pogledati snimku utakmice – kazao je glavni čovjek Šahtara Rinat Ahmetov.

Svi igrači Dinama, osim Andrija Ševčenka, nisu bili raspoloženi za izjave.

– Obje momčadi bile su podjednake. Jasno je da je ostavka Valerija Gazajeva ostavila traga na momčadi. Ovo je maksimum od Dinama u ovom trenutku – kazao je Ševčenko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije