ZADAR Bez Tomasova u nastavak borbe za opstanak

Datković: Poraz bi sasvim umanjio sav naš jesenski trud

04.12.2008.
u 18:01

Treneru nogometaša Zadra Ivici Datkoviću ponekad se čini kako radi Sizifov posao. Na klupu je zasjeo kada su Zadrani imali samo četiri osvojena boda iz deset utakmica, a iako je bitno unaprijedio odgovornost u igri i čvrstoću momčadi, ipak su mu mnogo puta konci na neobjašnjiv način izmaknuli iz ruku, a ostanak u ligi ni sada ne izgleda bitno bliži.

Žele pobjedu
Uoči zadnjega jesenskoga kola, Datković priprema momčad oslabljenu za njezina najboljeg igrača Marina Tomasova, za gostovanje kod Croatie, Zadru najbližeg suparnika na ljestvici s tri boda više.

– U Zagreb idemo razmišljajući isključivo o pobjedi kojom bismo ispravili prošlonedjeljni podbačaj protiv Intera. Puno sam ovoga tjedna razgovarao s igračima. Želim da uđu u dvoboj čistih glava, mirni i koncentrirani. Sigurno im neće biti lako “vratiti” se nakon šoka koji smo doživjeli ispustivši dva boda primljenim pogotkom dvije minute prije kraja. Svjestan sam i kako je to zadnja utakmica polusezone, da su pomalo ispražnjeni fizički i psihički, no nakon te nedjelje bit će dovoljno vremena za odmor – istaknuo je trener nogometaša Zadra koji tvrdi kako znatan rezultatski pad zadnjih tjedana i prije sesvetske Croatie stavlja imperativ pobjede.

Čeka se Terkeš
– Ni u nedjelju u Zagrebu, kao ni na našim dosadašnjim gostovanjima, nećemo razmišljati samo o obrani. Nismo ni Dinamo ni Hajduk, ali određenu kvalitetu imamo te suparnika možemo napasti. I dosad smo stvarali prigode i na domaćim i gostujućim dvobojima, no, na žalost, mnogo je puta zakazala realizacija – kazao je Datković.

Dodao je kako nema Tomasova koji je dao neke bitne pogotke te kako je to prigoda da lani najbolji strijelac lige Želimir Terkeš preuzme odgovornost i proradi.

– Iza njega su teški mjeseci, ozljeda, operacija i spori povratak u željenu formu. Terkeš je zapravo nesiguran jer nije dugo zabio gol. U najboljoj namjeri da se što prije upiše u strijelce, Želimir postane nervozan i reagira prebrzo – pojašnjava Ivica Datković te dodaje kako i ostale igrače Zadra upozorava kako se zadnji djelić sekunde prije mora znati kuda lopta ide.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije