Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prohibicija

Diktator Capello uzeo Englezima najdraže - čašicu!

Fabio Capello
Reuters
06.06.2010.
u 17:26

Poput čikaških vlasti početkom dvadesetog stoljeća, tako je i Fabio Capello, izbornik engleske nogometne reprezentacije, od nedjelje uveo – prohibiciju.

Naime, talijanski strateg odlučio je da za sve osobe, a ima ih 60-tak, u sportskom kompleksu Royal Bakofeng u predgrađu Rustenburga nema alkohola.

– Ne želim puno priča i objašnjavanja. U sljedećih mjesec dana igrači se moraju odreći svega kako bi pokušali ostvariti jedini cilj, a to je osvajanje naslova svjetskog prvaka. Alkohol je jedna od bitnijih stvari koje nam mogu donijeti probleme – objasnio je iskusni talijanski strateg.

No, iznenađenje je ipak veliko jer je zabranio uživanje u alkoholu i svojim pomoćnicima, osoblju uz momčad, ali i gostima koji se nalaze u luksuznom zdanju.

Capello je Englesku na fascinantan način vratio na svjetsku scenu, nakon što je nije bilo na Euru 2008. Dakako, ima i uvjerljivo najbolji ugovor od svih sudionika SP-a. A jedino što želi jest da dođe do zlata, a na tom putu odlučio je sve žrtvovati. No, nije Fabio sada došao do revolucionarne ideje, vrlo dobro zna da su Englezi narod koji voli popiti, a nerijetko su to činili i engleski nogometni reprezentativci.

Najpoznatiji po pijanstvima bio je Paul Gascoigne, sjajni nogometaš koji se i danas liječi od te ovisnosti, a koji bi nedvojbeno napravio i veću karijeru. I današnji reprezentativci imali su problema s alkoholom. Frank Lampard, jedan od ključnih igrača, jedno vrijeme je doista puno pio, a nedavno je i današnji kapetan Albiona Steven Gerrard nakon pijanstva sudjelovao u tučnjavi. Mnogi su igrači završavali i u zatvorima, vođeni su sudski procesi.

Iako je taj potez, ako nije riječ samo o igračima, ipak malo radikalan, Capello je na taj način dao svima do znanja tko je gazda. A da zna postići rezultat u to smo se svi dobro uvjerili.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije