Luka Modrić, nogometaš Dinama i hrvatske reprezentacije

Dinamo će obraniti naslov, a Hrvatska će se plasirati na Europsko prvenstvo

22.06.2007.
u 18:17

ZADAR U dubokoj hladovini borova Turističkog naselja TN Zaton kod Zadra zasluženi odmor provodi Zadranin, nogometaš Dinama i hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Nakon isplivane dionice nakratko smo ga odvojili od njegove djevojke i zamolili za kratak razgovor o Zadru, klubu u kojem je ponikao, te o Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji. Zaista sam ovdje u Zatonu našao mir.

More je prekrasno, plaža je divna, a još uvijek nema velike gužve, tako da uživam u plivanju i odmoru. Ovo mi je vrlo dobro došlo nakon naporne sezone u Dinamu, ali i reprezentaciji počeo je razgovor jedan od najboljih igrača Dinama i hrvatske reprezentacije ove sezone Luka Modrić.

Što mislite o povratku nogometaša Zadra u Prvu ligu? Veselim se povratku Zadra u našu elitnu ligu. Ipak je to klub u kojem sam načinio prve nogometne korake. Mislim da grad Zadar zaslužuje prvoligaše. Nije Zadar samo grad košarke, već i nogometa. Uostalom, velik broj igrača koji su ponikli u Stanovima igra u raznim prvoligaškim momčadima diljem Hrvatske. S povratkom u Prvu ligu grad i županija moraju stajati iza kluba. Iako ne pratim novine, ovih dana čuo sam da su se igrački pojačali i sigurno je da će biti tvrd orah svim momčadima, poglavito u Stanovima.

I Dinamu? Naravno. Bez obzira na to što smo mi mnogo bolji i kvalitetniji, nijedno gostovanje nije lako, tako i u Stanovima. Poštujem momčad Zadra, ali ne strahujemo od njih. Ipak smo mi broj jedan u Hrvatskoj...

Prvenstvo je na pragu. Tko će po vašem mišljenju ove sezone biti prvak, a tko će ispasti? Teško je to u ovom trenutku reći jer ne znam kako su se klubovi igrački kompletirali. Sigurno je jedno: da ćemo učiniti sve da obranimo prošlogodišnji naslov prvaka i osvojeni kup. Naravno, neće nam biti lako jer su nam glavni konkurenti Hajduka i Rijeka, pa Zagreb, Varteks... U borbi za ostanak bit će dosta klubova. Prema igračkom kadru Zadar će biti negdje u sredini.

Vas ove jeseni očekuju i reprezentativni nastupi? Točno, čekaju nas kvalifikacijske utakmice s Estonijom, Maltom i Izraelom. Uz dobre pripreme i zdravlje svih igrača vjerujem da možemo ostvariti sve tri pobjede i s devet novih bodova plasirati se na Europsko prenstvo. Duboko sam uvjeren da ćemo ostvariti taj cilj zaključio je prvotimac Dinama i hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji u Zatonu ostaje do nedjelje, a u ponedjeljak 25. lipnja pridružuje se pripremama Dinama i stavlja na raspolaganje treneru Branku Ivankoviću.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije