Od 20 sati na Maksimiru

Dinamo će večeras protiv Astane pokušati osigurati Europu. Gdje gledati važnu utakmicu

Dinamo i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
25.07.2023.
u 08:45

"Bit će zahtjevno. Imaju dosta kvalitetne igrače, počevši s Čondrićem i Tomasovom koji je najopasniji igrač. Kad se brane, igraju s pet iza, što znači da će blok biti gust i čvrst i neće biti jednostavno", rekao je Igor Bišćan, a njegov kazahstanski kolega zaključio je da bi pobjeda nad zagrebačkim dečkima značila praznik za Kazahstance

Večeras će od 20 sati Dinamo na Maksimiru u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka ugostiti Astanu. Premda je momčad prvak dalekog Kazahstana, s njome poznata lica. Predvodit je Marin Tomasov (35) veteran HNL-a koji za gostujuću momčad igra već šest godina.

Na golu je Josip Čondrić (29), koji je branio i u Zagrebu, Rudešu te Istri. U veznome redu nastupa Stjepan Lončar (26). Bio je među igračima momčadi Rijeke koja je osvojila Kup 2019. i 2020. godine. Trenirao ga je Igor Bišćan, protiv kojeg će sada igrati. Do sada su izbacili prvaka Gruzije, Dinamovog imenjaka iz Tbilisija s ukupnih 3:2, a sada stiže u Zagreb.

GALERIJA Osijek otvorio spektakularan novi stadion

Dinamo i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
1/12

Prema koeficijentu UEFA-e izjednačena je na 14.000 s Bešiktašem i Spartom iz Braga. Dinamov koeficijent iznosi 54.000. Obije momčadi su spremne za protivnika, a treneri su najavili ogled. Zanimljivo je da Astana ima poprilično više informacija o Dinamu, nego Hrvati o njima.

"Bit će zahtjevno. Imaju dosta kvalitetne igrače, počevši s Čondrićem i Tomasovom koji je najopasniji igrač. Kad se brane, igraju s pet iza, što znači da će blok biti gust i čvrst i neće biti jednostavno. Moramo biti strpljivi i kombinatorni da se nađemo što više u šansama", rekao je Igor Bišćan.

VEZANI ČLANCI:

Trener Astane, Grigori Babajan rekao je nekoliko riječi o Dinamu: "Imamo puno informacija. Vrlo jaka momčad u kojoj igraju reprezentativci Hrvatske i drugih zemalja. Naš golman Josip Čondrić i Marin Tomasov rekli su nam puno o Dinamu. Znamo jako dobro snagu Dinama koji redovito igra u europskim natjecanjima. Za nas bi bio praznik da prođemo takvu momčad", rekao je.

Ukoliko prođe Astanu, Dinamu je zajamčena skupina Konferencijske lige. U trećem pretkolu ih čeka grčki prvak AEK. Pobjeda nad njima jamčila bi Europsku ligu. Ukoliko Dinamo ispadne od Astane, igrat će 3. pretkolo Europa lige protiv pobjednika bugarskog prvaka Ludogoreca i slovenske Olimpije. Prijenos utakmice možete gledati na kanalu MAXSport 1.

VIDEO Tomislav Paškvalin: 'Crna Gora je zasluženo pobijedila, imali smo lošu realizaciju igrača više'

Komentara 4

EJ
ejStef
12:00 25.07.2023.

Nadamo se da ovi iz Astane nisu gledali Dinamove utakmice protiv Hajduka, jer je to jednostavan recept kako pobijediti Dinamo s lošijim igračima. A kao što vidimo, Bišćan ne prati utakmicu, ne radi promjene, ne reagira na promjene taktike i sl... Samo ponoviti taktiku Hajduka i u 2 utakmice Astana sigurno prolazi.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
21:09 25.07.2023.

Opet nema utakmice Dinama niti na jednom hrvatskm nacionalnom kanalu.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
09:48 25.07.2023.

GNK Dinamo prolazi bez problema jer ima taj pobjednički dišpet i domoljubni nevino viteški afinitet kao njihova klubska braća iz Dinama Moskve, Dinama Tirane, Dinama Tbilisi, Dinama Bukurešt i Dinama Pančevo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije