OPTIN MODEL

Dinamo je među favoritima Konferencijske lige. Evo koliko može zaraditi u grupnoj fazi

Nogometaši Dinama pozdravili su navijače nakon pobjede nad Rijekom
Marko Lukunic/PIXSELL
01.09.2023.
u 20:34

Maksimirska momčad nije ispunila temeljni cilj i dohvatila skupinu Europske lige nakon poraza od praške Sparte

Hrvatski prvak Dinamo ove sezone će nastupati u skupinama Konferencijske lige, glavni cilj bio je Europska liga, ali to snovi su ugašeni bolnim porazom od praške Sparte. Isto tako, u Maksimiru su se nadali i pozamašnoj financijskoj injekciji od nastupanja u EL-u, ali morat će se zadovoljiti utješnom nagradom. 

Recimo, samim plasmanom u grupnu faze Lige prvaka, Uefa nagrađuje klubove s 15.640.000 eura, dok osvajač Konferencijske lige, ako pobijedi sve utakmice u grupi, može maksimalno uprihoditi 18,5 milijuna eura. Kvalifikacijom u grupnu fazu KL-a, Dinamo je zaradio nešto manje od tri milijuna eura, dok je pobjeda u skupini vrednuje s 500 tisuća eura, a za remi se dobijr 166 tisuća eura. 

VEZANI ČLANCI:

Prema Optinom modelu izračuna, plavi imaju čak 80 posto šansi da će igrati osminu finala, a  39 posto za četvrtfinale Konferencijske lige. Prema istom modelu, Dinamo je osmi favorit za osvajanje Konferencijske lige, ispred Jakirovićeve momčadi su  Aston Villa, Fenerbahče, Eintracht Frankfurt, Fiorentina, Gent, Lille i Bešiktaš.

Komentara 3

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
21:15 01.09.2023.

Sa Barišićem i Vlatkom možemo jedino bit zadnji!

VE
vecernji55
20:40 02.09.2023.

Dinamo je favorit za ispadanje u prvom krugu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije