NEOSVOJIVA TVRĐAVA

Matjaž Kek pokleknuo je samo jednom u dvije sezone – pred Dinamom

Dinamo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
03.06.2015.
u 12:00

Računajući prvenstvo, Europu i Kup, Rijeka je izgubila samo jednu utakmicu na Kantridi – protiv Dinama

Dinamo je osvojio deseti naslov prvaka zaredom i potpuno dominira našim prvenstvom, a od ove sezone i Kupom. No jedini klub koji se donekle može mjeriti s modrima jest Rijeka i zato je poseban podvig momčadi Zorana Mamića činjenica da su jedini pobijedili Rijeku na Kantridi u posljednje dvije sezone.

Računajući europske utakmice, Kup i prvenstvo! Naime, momčad Matjaža Keka uspjela je od 18. svibnja 2013. godine i domaćeg poraza od Zadra u 32. kolu Prve HNL (2:3) izgubiti samo jednu utakmicu. Pošlo je to za ''rukom'' samo Dinamu 20. rujna prošle godine u devetom kolu, a junak je bio Soudani s dva pogotka u konačnom slavlju s rezultatom 2:1.

Nitko u tom trenutku nije tome pridavao toliku važnost, iako je svakako susret bio važan i pokazao je da, kad se modri ozbiljno pripreme za utakmicu s domaćim suparnicima, izlaze kao pobjednici. Iako, bila je to teška i napeta utakmica, s mnoštvom prilika na obje strane.

Također, Zorana Mamića mora radovati tako nešto i jer su modri u posljednjih pet godina na Kantridi pobijedili samo dvaput. Bilo je to 27. studenoga 2010. (2:0) i potom prošlog rujna. U deset utakmica dvije pobjede na Kantridi.

To nisu uspjele momčadi kao Lyon, Real Betis, Vitoria Guimaraes, branitelj naslova i aktualni prvak Europske lige Sevilla, Standard i Feyenoord. A tu su još i kvalifikacije u kojima su padali Stuttgart, moldavski Šerif i Ferencvaroš. Kantrida se prometnula kao neosvojiva tvrđava i pune dvije sezone tamo nitko nije uspio pobijediti – osim Dinama.

Foto: Goran Kovacic/pixsell

Zapravo je taj detalj zaokružio sezonu. Bez pobjede protiv Keka u njegovoj "utvrdi" posao Zorana Mamića u domaćim natjecanjima ne bi bio potpun, uvijek bi netko mogao reći da ''jedan skalp nije skinuo''. Ovako, uspio je ostvariti ono što mnogo veće momčadi u mnogo važnijim utakmicama nisu uspjele...

>> Maestralni Soudani donio Dinamu pobjedu na vrućoj Kantridi!

>> Rijeka u 13 minuta, Kramarićevim hat-trickom, razbila Feyenoord!

>> Šok na Kantridi! Rijeka ispustila pobjedu nad Sevillom u sudačkoj nadoknadi

Ključne riječi

Komentara 4

DI
dinamojavolim1
12:19 03.06.2015.

bravo i za rijeku a i za dinamo

KO
Komacero
17:22 03.06.2015.

Rijeka je pametan klub koji sute i rade i nepjene se na Dinamo ko oni u Splitu.Cilj je bit drugi i kroz evropske utakmice skupljat iskustvo ,i skrenut pozornost evropskih menadera na igrace koji onda dobivaju cjenu a rezultati cee doci sami od sebe pa tako i pobjede nad Dinamom.Lokomotiva bi mogla prestic Hajduk zato i ti napadi iz Splita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije