Mario Maloča

'Dinamo nas je nadigrao u svim segmentima igre, u šoku smo'

mario maloča (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
05.12.2013.
u 15:04

- U svakom duelu bili su brži, jači, viši. Nema opravdanja za našu slabu igru, kad nikome ne ide teško je naći opravdanje

Kapetan Mario Maloča i njegov zamjenik Goran Jozinović smogli su snage nakon katastrofe u Maksimiru stati pred mikrofone. Nije im lako, ali prvi su se javili i pokušali objasniti što se dogodilo u redovima bijelih i kako se dogodilo tih 5:0 za Dinamo.

- Kao kapetan, ja i cijela momčad ispričavamo se svim navijačima Hajduka. U autobusu nismo progovorili dvije riječi do Splita, bili smo utučeni. Idemo se okrenuti Zadru, pobjedom vratiti atmosferu - kazao je Maloča.

Momčad još uvijek nije napravila analizu, nema se tu što pametnog reći. Hajduk je u tri dosadašnje utakmice protiv Dinama bio bez poraza, a sada tih 5:0.

- Pravo stanje je negdje u sredini, imali tri utakmice kada nismo izgubili. Poklopilo se sve, svi smo bili loši, Dinamu je sve polazilo za nogom. Ovaj poraz nije realna slika Hajduka, a Dinamo je pokazao veliku kvalitetu - rekao je Maloča.

Kapetan je kazao da odlazak navijača nije razlog slabe igre.

- Ma, Dinamo nas je nadigrao u svim segmentima igre. U šoku smo, uzdrmao nas je ovaj poraz, nismo mogli vjerovati da nam se to dogodilo. Sada moramo pokazati karakter, u Zadru vratiti sliku ove sezone. Svi jedva čekamo utakmicu - kaže Maloča.

Tražio je Maloča razloge potopa Hajduka, ali nije ih mogao naći.

- U svakom duelu bili su brži, jači, viši. Nema opravdanja za našu slabu igru, kad nikome ne ide teško je naći opravdanje. Nitko nije htio loptu, teško je igrati kad vidiš na ništa ne ide. Ni klizeći startovi nisu išli - zaključio je Maloča.

Mikrofona se potom prihvatio Jozinović.

- Nije lako nešto pametno reći nakon poraza, jedino što možemo je ispričati se navijačima i nadati se da ćemo se brzo vratiti ritmu u kakvom smo bili do ove utakmice - kazao je Jozinović.

Njegova strana, Bukva i on imali su puno problema sa Soudanijem i Pintom.

- Cijela momčad imala je problema, ne samo Bukva i ja. Napunili su se samopouzdanjem, Dinamu je sve išlo od noge. Presjekao nas je onaj drugi gol Dinama, a stigao je iz ničega. Srušilo nam se samopouzdanje, kao da smo se plašili tražiti loptu. Nadigrali su nas - kaže Jozinović.

Nije se želio upuštati u taktičke stvari.

- Sad je lako pričati jesmo li se trebali zatvoriti. Nismo mi naviki tako igrati. Mogli smo raditi bilo što, ali kad su kola krenula nizbrdo nismo ih mogli zaustaviti. Možda se morao dogoditi ovakav poraz - rekao je Jozinović.

Inače, Hajduk je predstavio kalendar za 2014. godinu, koji je tiskan u 15 tisuća primjeraka. A predstavljena je i travarica od biljke Hajdučka trava te liker od višnje maraske. Možda nije bio pravi trenutak za te fešte, ali travarica "Hajdučica" nije loša. Puno će Hajdukovih navijača potegnuti iz boce nakon gorkih 5:0.

>>Šimunić i Pinto: Navijači su bili fantastični, bili su nam 12. igrač

>>Dinamo je peticu protiv bijelih čekao čak 41 godinu!

Komentara 3

DU
Deleted user
15:37 05.12.2013.

Mislim da će među prvima koji će potegnuti malo te "Hajdučice" biti upravo pisac ovog teksta Ozren jer nije lako nakon petarde smoći snage , uzeti pero i napisati nešto suvislo a dan žalosti je . Ne može se recimo napisati kako se sa Tudorom vratio "dišpet" i kako se u igri prepoznaje njegov "rukopis" itd. jer to sad djeluje smiješno . Pogotovo zato jer ništa se nije u hajdukovoj igri promijenilo kad gledamo protekle utakmice (1:1 i 2:2) samo se promijenilo to da je Dinamo davao golove umjesto da je promašivao šanse, dakle ostala je ista igra mačke i miša samo što je sad mačka podigla efikasnost ! Potpuno razumijem Maršića , teško je ali proći će pa ćemo uskoro opet čitati briljantne , nadahnute tekstove neutralnog novinara .

ST
stefj
18:16 05.12.2013.

Hajduk se raspao nakon drugog gola. Dinamo je odigrao dobro prvo poluvrijeme, drugo lošije, no Hajduk puno lošije. No, ajde, bar su igrači realni, a ne ko vodstvo Hajduka, koje opet lupa po sucu i suđenju...

DU
Deleted user
12:42 06.12.2013.

Ma dobro Maloča.Sve je OK ! Daj pet !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije