Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAKURO KANEKO

Dinamo sprema tajno oružje uoči derbija na Poljudu. Japanac je najveći Jakirovićev dobitak

Zagreb: Trening GNK Dinamo uoči sutrašnje utakmice 1. kola Konferencijske lige
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
29.09.2023.
u 13:21

Takuro Kaneko došao je u Dinamo nakon što su plavi završili s pripremama. I na tim pripremama u Sloveniji Dario Šimić nam je rekao da on i tadašnji trener Igor Bišćan žele tog japanskog igrača. No Uprava se nije uspjela dogovoriti na vrijeme pa je Japanac 'kasnio'. Kod Bišćana je upisao tri nastupa (155 minuta), dvaput je igrao u HNL-u, 90 minuta u 3:0 pobjedi nad Istrom i 59 minuta u remiju s Goricom, dok je u Europi igrao šest minuta u 1:2 porazu od AEK-a.

Dinamov trener Sergej Jakirović najavio je da će svi igrači dobiti svoju priliku, svima želi dati mogućnost da se pokažu i dokažu. I otkako je došao, svi su igrači imali priliku zaigrati u prvoj momčadi, neki više, a neki manje. I dosta njih se pokazalo u dobrom svjetlu pa je tako Jakirović proširio kadar igrača na koji može računati. To mu je bilo potrebno jer Dinamo, osim u reprezentativnoj stanci, stalno ima utakmice, svaka tri-četiri dana.

Brzina, dribling, obje noge...

U tom ritmu igrat će do zimske stanke, a vjerujemo i nakon nje. Očekujemo da će plavi proći skupinu Konferencijske lige i otići u nokaut fazu, u europsko proljeće. Dinamov strateg u srijedu je s pobjedom (4:1) prošao preko Ponikvi u osminu finala kupa. I na tom je domaćinskom gostovanju dao priliku momčadi koja će teško ponovno igrati zajedno, dao je šansu i nekim juniorima. Nisu plavi briljirali u tom susretu, nije se to ni očekivalo s obzirom na sastav, ali ako je Jakirović nešto dobio na zapadnom dijelu grada onda je to – Japanac.

Takuro Kaneko došao je u Dinamo nakon što su plavi završili s pripremama. I na tim pripremama u Sloveniji Dario Šimić nam je rekao da on i tadašnji trener Igor Bišćan žele tog japanskog igrača. No Uprava se nije uspjela dogovoriti na vrijeme pa je Japanac 'kasnio'. Kod Bišćana je upisao tri nastupa (155 minuta), dvaput je igrao u HNL-u, 90 minuta u 3:0 pobjedi nad Istrom i 59 minuta u remiju s Goricom, dok je u Europi igrao šest minuta u 1:2 porazu od AEK-a.

VEZANI ČLANCI:

Bišćan nije dugo potrajao na klupi plavih, naslijedio ga je Jakirović. Naslijedio je i Kaneka, ali do utakmice s Ponikvama nije ga koristio. Doduše, dio vremena on je bio izvan kadra zbog udarca koji je dobio u rebra. Gledajući tu kup utakmicu, Takuro Kaneko bio je bolji od svih igrača kojima je stožer Dinama dao priliku. Taj 26-godišnjak izuzetno je brz, a kako je polivalentan igrač, mogao bi u budućnosti dobivati dosta prilika. Japanac igra s obje noge, iako mu je lijeva 'udarna', njome uglavnom i puca, lijevom je u Japanu izvodio i jedanaesterce, no dobra mu je i desna noga, ne služi mu samo za gas i kočnicu, ima vrlo dobar centaršut s njom.

U Japanu je igrao u drukčijem sustavu, više je bio desno krilo, slično onome što je u posljednje vrijeme igrao Ivan Perišić na lijevoj strani. U Gajnicama je igrao na desnoj strani, mijenjao pozicije s Menalom, i vidjelo se koliko je brz, da ima jako dobar dribling, okretan je, jako je dobar u igri jedan na jedan, a dobar je i u duelima. Kaneko je čak igrao na poziciji polušpice. Prije dolaska u Dinamo u svom klubu Hokkaido Consaldole Sapporo odigrao je 23 utakmice i s obzirom na poziciju desnog beka-krila statistika mu je bila jako dobra, postigao je devet pogodaka uz četiri asistencije. Tamo ga je vodio trener Mihajlo Petrović. Napomenimo da je za taj klub u karijeri odigrao 153 utakmice, postigao 26 pogodaka i 14 puta asistirao.

VEZANI ČLANCI:

Može zapravo igrati na svim pozicijama na desnoj strani, biti i bek i krilo pa mijenjati Moharramija i Ristovskog, a kako mu je primarna lijeva noga, nije nemoguće da ga Jakirović iskuša i na lijevom beku, s obzirom na to da je to uvijek deficitarna pozicija koju sad uglavnom pokriva veznjak Robert Ljubičić. Tu je i Mihajličenko kojeg nakon jednog ispada kad je rano zamijenjen Jakirović ipak nije otpisao, ovaj mu je to vratio s dvije asistencije protiv Astane u prvom kolu skupine Konferencijske lige u kojoj su plavi slavili s 5:1.

Možda je 'kupio' Jakirovića

Protiv Ponikvi se iskazao iako je o nečijoj kvaliteti teško davati ocjene s obzirom na kvalitetu suparnika, ali moglo se i na toj utakmici uvjeriti u sve što smo o njemu čuli, kao i u kvalitete koje smo spomenuli. Kaneko je tako usmjerio pozornost na sebe. Kad je konačno potpisao za Dinamo rekao je:

– Dinamo predstavlja moj prvi iskorak u europski nogomet, a znam da je klub u Europi već dugi niz godina vrlo konkurentan i da protiv njega nitko ne može unaprijed računati na bodove. Također, znam da je konkurencija u samoj momčadi vrlo snažna, izazovna, no ne bih došao ovamo da ne volim izazove. Prvi sljedeći bit će dokazati se, kako samom sebi tako i klupskom vodstvu i navijačima. Siguran sam da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano i da ću na Maksimiru doživjeti mnogo lijepih trenutaka.

VEZANI ČLANCI:

Eto, prvi lijepi trenutak dogodio mu se protiv Ponikvi, u 48. minuti loptu koju mu je proslijedio Vrbančić lijevom je nogom pospremio u mrežu za 2:0 vodstvo Dinama. Možda je 'kupio' Jakirovića svojim izdanjem, a nije nemoguće da ga vidimo i u dijelu nedjeljnog derbija u Splitu. Možemo se samo nadati da je ovo najava još boljih Kanekovih partija, kad još malo poveže sve niti igre plavih. Sigurno mu je i jezična barijera problematična, zato na treninzima i ima prevoditelja.

 

Ključne riječi

Komentara 4

DJ
djmoslav
08:33 30.09.2023.

Ako je taj Japanac tajno oruzje Jakirovica onda zbogom Dinamo pa dali je ceteroligas mjerilo za prvu ekipu ma molim vas ali on jenecia pogresnja kupnja i sada se to mora nekako pokriti na ustrb drugih igraca.

EJ
ejStef
14:01 29.09.2023.

Ma baš, malo reklame... Dinamo nema takav problem u napadu, ta krila su OK, no ima veliki problem u obrani, što će vjerojatno biti odlučujuće protiv Hajduka. Golman primi prosječno 2 gola na 3 udarca u okvir, a Šutalo na svakoj utakmici koju igra gadno kiksa bar jednom (često i više)... Sumnjam da će se nešto tu promijeniti preko noći, neće odjednom Nevistić početi braniti nemoguće, a još manje će se Šutalo vratiti u formu. Ako se do zime poprave, bit će super... Tako da ako Dinamo izvuče remi, bit će jako dobro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije