KOMENTAR DERBIJA

Dinamo u momčadi imao više Dalmatinaca od Hajduka, a Splićane srušio genijalac kojeg su odbacili

Zagreb: Martin Baturina doveo Dinamo u vodstvo
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
15.07.2023.
u 22:15

Mladi Martin Baturina po broju trofeja u Hrvatskoj već nadmašio svoga oca, glasovitoga centarfora Matu, osvajača Kupa s Hajdukom 2000. godine, i to baš u Maksimiru. Tata Mate, međutim, ima ono što sin Martin još nema, a na to se sigurno neće još dugo čekati – nastup za A reprezentaciju. Mali Baturina posjeduje klasu kojoj je mjesto uz Modrića, Kovačića, Brozovića, Majera, Pašalića...

Neke stvari u derbiju naših najvećih suparnika vidjeli smo prvi put. Na primjer, Hajduk je prvi put u Maksimiru nastupio u zelenim dresovima, a prvi put u svojoj početnoj postavi nije imao niti jednoga rođenoga Splićanina, čak ni Dalmatinca. Tako je Dinamo u svojim redovima imao više Dalmatinaca od Hajduka, Livakovića, Bulata, Baturinu i Petkovića, iako se ni Dinamo baš nije mogao pohvaliti naglašenom purgerštinom - jedini Zagrepčanin u prvih 11 bio je Dario Špikić.

Premda osim kod prgavoga i prenervoznoga trenera Leke, koji je u prvome poluvremenu bio isključen, kod hajdukovaca nije prštalo od dišpeta, zeleni je Hajduk u Maksimiru ostavio mnogo bolji dojam nego 26. veljače kada je ovdje bio demoliran s 4:0.

Ovo je Hajduk koji je, unatoč porazu, pokazao naznake ozbiljne momčadi, koja se vrlo dobro suprotstavila ipak kvalitetnijem suparniku, u čijim su redovima četvorica hrvatskih reprezentativaca. Ovaj Hajduk u stanju je otrpjeti, on ima petlju, više nije prestrašen i impresioniran pred Dinamom. Ivan Leko očito je napravio dobru selekciju i usadio svojim igračima nešto svoje srčanosti. Jedino što Hajduku nedostaje za sada je klasa, onakvu kakvu Dinamo primjerice ima u genijalcima Petkoviću ili Baturini. Da, vratit će se Marko Livaja i bit će ovdje u petak u novome derbiju, ali čak i s igračem takvoga majstorstva, liderstva i iskustva Hajduk dugoročno teško može pratiti značajno raznovrsniji i raskošniji Dinamo. Hajduku će za ravnopravniju i uzbudljiviju utrku s plavima trebati barem još jedan klasni igrač u ofenzivi. Onaj koji daje završni pas ili koji sam rješava obećavajuće situacije.

A takav igrač u Dinamu je naravno - Martin Baturina, rođeni Splićanin, koji je svoje najbolje utakmice za Dinamo odigrao upravo protiv Hajduka. Ovo mu je bio sedmi nastup protiv Hajduka, u njima ima pet pobjeda i dva remija, a u te je nastupe ugradio četiri pogotka i dvije asistencije. Kao da klubu u kojemu je ponikao poručuje: 'Tako vam i treba kad vam nisam bio dovoljno dobar!'. U tih sedam nastupa tog maestralnoga 20-godišnjaka protiv Hajduka su i dva trofeja u Superkupu. Tako je mladi Martin po broju trofeja u Hrvatskoj već nadmašio svoga oca, glasovitoga centarfora Matu, osvajača Kupa s Hajdukom 2000. godine, i to baš u Maksimiru. Tata Mate, međutim, ima ono što sin Martin još nema, a na to se sigurno neće još dugo čekati – nastup za A reprezentaciju. Mali Baturina posjeduje klasu kojoj je mjesto uz Modrića, Kovačića, Brozovića, Majera, Pašalića...

Ključne riječi

Komentara 3

DE
Dex
23:24 15.07.2023.

Odbacio je Hajduk puno više igrača pa ih kasnije kleveće kao kockare i pijance ... no bitno je da zagorjeli bili tići dolaze koji moraju plaćati Lukši i pofdobnim managerima za igrane a opet će biti umiranje od smijeha kad ispadnu od ekipe iz Tunguzije za koju ni Samovojska ni kladioničari nisu ni čuli. Zato je tu hajdukovac Kustić sa kojem su sklopili deal za Var i nepostojeće penale

ZA
zagi101
14:35 16.07.2023.

kad vidiš prvu momčad Hajduka a nijednog dalmatinca onda je jasno da ne mogu biti prvaci i kakva je to klupska politika, najbolje onda ugasiti omladinski pogon

EJ
ejStef
07:41 16.07.2023.

Hajduk je promašio previše mrtvih šansi da bi izvukao bolji rezultat, a Dinamo je odigrao dobro možda 10-15. minuta u cijeloj utakmici i to je bilo dovoljno. Nakon gola, Dinamo zaigrao bunker, a u 3 izgledna protunapada nije imao tko dati gol... Hajdukova pojačanja sasvim su dovoljna za HNL, vidjet ćemo da li će napraviti razliku u Europi, ipak je to Konferencijska liga, mogla bi. DInamo bez pojačanja, a neki igrači koje se forsira, pitanje da li su dovoljno dobri... Bulat se vraća, no bio je loš, Špikić standardno bez završnice, Topić bi morao negdje na posudbu, vidi se volja i trud, ali bez ičeg konkretnog. Ljubičića treba vratiti u vezu, sigurno bi bio bolji od Bulata. Ali vidi se da nema tko zamijeniti Petkovića, Ivanušeca, niti Šutala... Za novce koje traži Petković, ne mogu dovesti niti sličnog igrača, ne samo radi igre u završnici, već i radi bitne uloge u veznom redu. A platili su onog Francuza preko milijun, koji je na kraju 4. ili 5. centarhalf.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije