KOMENTAR NA PORAZ

Dinamova najveća europska sramota novijega doba, ne zna se što je bilo jezivije

Tiraspol: Prva utakmica Play offa Lige prvaka između Sheriffa i Dinama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
17.08.2021.
u 23:49

Zamislite, razbili su Tottenham, a onda su odjednom za Sheriff plitak potok! I to kakav Sheriff, pogledajte samo zemlje koje ga među ostalim zastupaju: Peru, Trinidad i Tobago, Luksemburg, Gana, Mali, Gvineja, Slovenija, Malavi, BiH te neka treća klasa Brazilaca i jedan Kolumbijac.

Eto, razlika između Dinama i Hajduka ipak je u nijansama. Prije mjesec dana Hajduk je do vrha napunjen u Kazahstanu, a Dinamo je teško stradao u Moldaviji. Ali, svodi se otprilike na isto, i ovo je očito realnost hrvatskog nogometa. Da, čak i za donedavnog četvrtfinalista Europske lige, koji će, eto, sada najvjerojatnije imati prilike ponovno jurnuti na ovaj trofej.

Jer, prođe li Dinamo u Liga prvaka i pobijedi Moldavce sa 4:0, bit će to svjetsko čudo, nešto što se Dinamu dogodilo samo jednom u povijesti, 1967. godine kada su tim rezultatom nokautirali Eintracht Frankfurt i prošli u finale Kupa sajamskih gradova.

Nema dvojbe da je ovo najveća Dinamova europska sramota novijega doba, pogotovo u svjetlu činjenice da bi plavi trebali biti presretni sa samo tri pogotka u svojoj mreži. To kako su se nogometaši Sheriffa prešetavali kroz sve Dinamove linije bilo je u pojedinim trenucima i komično, toliko dominantno, uvjerljivo i silovito, kao da igraju protiv nekakvih nedoraslih, golobradih, impresioniranih juniora.

Pozicija trenera uzdrmana

Takvo kaotično stanje plavih ne ide samo na dušu potpuno indisponiranih igrača, nego i njihovoga trenera Krznara, čija je pozicija nakon ovoga poraza ozbiljno uzdrmana. Jednom kada je Kruno Jurčić izgubio prvu utakmicu pretkola od bečke Austrije, Mamići su uoči uzvrata posegnuli za šok-terapijom: smijenili su trenera i sa Zoranom na klupi gotovo napravili senzaciju u Beču. Možda bi i sada trebalo posegnuti za sličnim receptom, jer čini se kako Krznar uopće ne vlada situacijom. Kako je, zaboga, moguće da ta ista momčad koja je prije pet mjeseci bila među osam najboljih u Europskoj ligi, odjednom protiv Moldavaca izgleda tako kilavo, nemoćno i beskrvno!?

Zamislite, razbili su Tottenham, a onda su odjednom za Sheriff plitak potok! I to kakav Sheriff, pogledajte samo zemlje koje ga među ostalim zastupaju: Peru, Trinidad i Tobago, Luksemburg, Gana, Mali, Gvineja, Slovenija, Malavi, BiH te neka treća klasa Brazilaca i jedan Kolumbijac. To je škvadra koja je kao mačku prebila Dinamo koji je u sastavu imao petoricu nogometaša koji su nedavno nastupali na Europskom prvenstvu.

Ne zna se što je u Dinamovim redovima bilo jezivije. Obrana predvođena dokazanim kikserom Theophileom (kojemu su glavni sudac i VAR oprostili igranje rukom u svom šesnaestercu), veza koja nije postojala, a ima dvojicu navodno najvećih talenata novijega doba, Ivanušeca i Majera... Ili pak onaj zalutali bek Moubandje, porijeklo čijega dolaska u Dinamo treba temeljito istražiti, a skauta koji ga je otkrio procesuirati...

Na žalost, tragična figura ove utakmice bio je i Dino Perić. Zbog ozljede u ranoj je fazi napustio igru i do kraja prvoga poluvremena jecao na klupi. Ne zna se je li od boli, žala za izlaskom ili je to bila reakcija na izvedbu njegovih suigrača...

>> Hrvatski nogomet pod povećalom: Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, Nenadom Črnkom i Ilijom Lončarevićem

Ključne riječi

Komentara 100

ST
stefj
00:03 18.08.2021.

Ekipa je skoro ista kao i zadnje 2 godine, samo je trener drugi. Kao da nije dovoljan dokaz lošeg trenera bilo mučenje s ekipama iz donjeg dijela HNL-a, ekipama s Islanda i Cipra, a čini se da niti debakl od Moldavaca nije dovoljan... Ovo je jako dobar pokazatelj koliko loš trener može uništiti ekipu...

DU
Deleted user
00:54 18.08.2021.

Krznar sustavno uništava Dinamo...od kad je samostalno preuzeo ekipu (Tottenham mu je bio Mamić na tribini i u svlačionici) igra je u konstantnom padu. Tko bi Krznara uzeo za trenera? Nitko, ni jedan prvoligaš sigurno. On je pomoćni trener, bio i bit će.

LI
linkser2
06:23 18.08.2021.

opet podcijenjivanje.... jadno nabrajanje zemalja iz kojih dolaze nogometaši Šerifa.. a Dinamovi iz Bosne, iz Bosne, iz Bosne, iz Slovenije,... to bolje zvuči? Garantira nešto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije