NOVAK ĐOKOVIĆ Na kraju godine samo deset bodova iza Federera

Đoković: Imam kvalitetu da budem broj jedan

17.11.2008.
u 21:11

Novak Đoković sa samo deset bodova zaostatka za Rogerom Federerom ući će u 2009. godinu. Godinu na izmaku odlično je započeo, osvajanjem Australian Opena, a još bolje završio, kao najbolji na Masters kupu u Šangaju.

- Završio sam sezonu kako sam i počeo, velikom pobjedom. Imam kvalitetu da postanem najbolji na svijetu - započeo je Novak Đoković.

Smatra da svjetski tenis više nisu samo Nadal i Federer te ima dosta onih koji bi uskoro mogli priprijetiti vodećem dvojcu.

- Sada postoji pet, šest igrača koji igraju dobro i mogu pobijediti svakoga. Pojavila su se neka nova lica koja igraju završnice velikih turnira što je jako dobro za tenis - rekao je Đoković.

Federer nije rekao svoju posljednju riječ
Iako je mnogo novih lica, smatra da era Rogera Federera još nije završila te da će sigurno on sve napraviti da se vrati tamo gdje je bio pune četiri godine.

- Federer još nije rekao svoju posljednju riječ. Drugi je na svijetu i za njega će biti veliki izazov povratak na broj jedan - rekao je, te dodao:

- Kad je počeo gubiti, izgubio je malo povjerenja u sebe. Drugima je samopouzdanje naraslo i misle da mogu protiv njega.

Janković kao primjer
Na WTA ljestvici Jelena Janković završila je kao prva, a na kraju godine do prvog mjesta u konkurenciji parova došli su Nenad Zimonjić i Kanađanin Nestor. Đoković kvari prosjek.

- Izgleda da smo naviknuti na prvo mjesto, zato ću i ja morati poraditi da dođem do toga - zaključio je Novak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije