OSTAJE BEZ DRUGOG MJESTA

Đoković otkazao Madrid zbog alergija

Novak Đoković
AFP
08.05.2010.
u 17:43

Drugi tenisač svijeta Novak Đoković otkazao je nastup na ATP Masters 1000 turniru u Madridu zbog problema s alergijama, zbog kojih je u petak predao četvrtfinalni dvoboj sunarodnjaku Filipu Krajinoviću na ATP turniru u rodnom Beogradu.

Nakon što je izgubio prvi set protiv 18-godišnjeg Krajinovića sa 6:4, Đoković odustao je od daljnjeg igranja zbog bolesti. U pitanju su problemi s alergijom, zbog kojih je otkazao nastup u Madridu, na kojem je prošle godine igrao u polufinalu.

Tada ga je nakon više od četiri sata borbe u tri seta svladao Španjolac Rafael Nadal, koji bi ga na ovogodišnjem izdanju turnira u Madridu mogao preskočiti na drugom mjestu ATP ljestvice.

Naime, Đoković trenutno ima 490 bodova više od Nadala na ATP ljestvici, a odustajanjem od turnira u Madridu izgubit će 360 bodova, koje je zaradio plasmanom u polufinale. Nadal je lani izgubio finale Madrida od Švicarca Rogera Federera. Ukoliko ljevoruki Španjolac osvoji ovogodišnji turnir, zaradit će novih 400 bodova, čime bi preuzeo od Đokovića drugu poziciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije