UKAZAO NA VELIKU GREŠKU

Đoković iza ponoći krenuo u obračun na Twitteru: 'Ljudi, živimo u 21. stoljeću, ovo je nonsens'

Beograd: Ispred Skupštine grada Beograda organiziran svečani doček srpskih olimpijaca
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages /PIXS
1/3
18.08.2024.
u 12:27

Svi koji gledaju TV vide što se dogodilo na snimci, ali igrači na terenu su u "mraku" ne znajući kakav je ishod. Imamo "oko sokolovo", živimo u tehnološki naprednom 21. stoljeću!

Britanac Jack Draper svladao je Kanađanina Felixa Augera-Alliasimea 5-7, 6-4 i 6-4 u osmini finala Masters turnira u Cincinattiju, međutim, skandalozna odluka odredila je putnika u četvrtfinale. Naime, poen na meč lopti koji je zapravo zaradio Kanađanin otišao je na stranu Britanca.

Nakon Draperovog servisa i izletavanja na mrežu, Alliasime je poslao jak retern. Loptica se zatim prvo zabila u rub Draperovog reketa, i onda se od tla ponovno odbila na njegov reket te uz pomoć vrha mreže prešla na Alliasimeovu stranu. VIDEO DRAPEROVOG UDARANJA LOPTICE

Po svim pravilima to je trebao biti poen za Kanađanina, međutim glavni sudac to je vidio sasvim drugačije, a njegovi pomoćnici, odnosno linijski suci nisu zaduženi za taj dio posla. Očekivano, uslijedila je rasprava između Kanađanina i glavnog suca koja, kao i obično, za oštećenu stranu ne upali. VIDEO CIJELOG POENA

"Ovo će sada biti posvuda po društvenim mrežama. Jeste li sigurni da ostajete pri svojoj odluci? Ispast ćete smiješni. Bit će vam jasno kad pogledate ponovljenu snimku", kaže Alliasime, a potom se uključuje i Draper: "Nisam vidio, nisam vidio, gledao sam tebe. Ako sudac tako odluči, ponovit ću gem, ali nisam vidio", potom mu je Kanađanin uzvratio: "Nema veze što nisi vidio. Igraš tenis dovoljno dugo da znaš kako si udario lopticu." Kanađanin je pozvao i supervizora, ali glavni sudac je ostao pri svojoj odluci.

I naravno, društvene mreže su počele gorjeti od objava vezanih za ovu skandaloznu odluku:

"Sramotno je što nemamo video snimku ovakvih situacija na terenu. Ono što je još smješnije jest da nemamo pravilo koje bi dopuštalo sucima na stolici da promijene prvobitnu odluku na temelju video pregleda koji se dogodio izvan terena! Svi koji gledaju TV vide što se dogodilo na snimci, ali igrači na terenu su u "mraku" ne znajući kakav je ishod. Imamo "oko sokolovo", živimo u tehnološki naprednom 21. stoljeću! Molimo dotični Tours, pobrinite se da se ovakva glupost više nikada ne ponovi!", objavio je na X-u Novak Đoković.

"Sustav video analize molim. Imamo ga. Iskoristi ga. Lijepo je vidjeti US Open kako implementira VR sustav na 8 svojih terena za mečeve", kaže Darren Cahill, nekad 22. igrač svijeta.

Od iduće sezone uvodi se hawk-eye tehnologija koja sama javlja kad je aut, a kad nije. U principu, ona je već odavno uvedena, ali koristi se samo na next-gen turnirima i koristila se u periodu 2020. i 2021. godine dok je koronavirus harao svijetom te su linijski suci bili ukinuti. Od iduće sezone, počevši od ATP Cupa, u potpunosti će biti ukinuti, tri challegea po setu se za igrače ukidaju kad govorimo o provjeravanju tragova loptice, ali onda bi se mogli iskoristiti upravo za situacije kakva je bila u ovom meču, u najgorem trenutku, na meč lopti, po mnogima najbizarniji poen u povijesti tenisa.

Tko zna kako će ova sučeva odluka utjecati na njegovu daljnju karijeru, a što se tiče Drapera, koji je izgubio u četvrtfinalu od Danca Holgera Runera, lako moguće da će postati jedan od najomraženijih igrača današnjice.

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
17:42 18.08.2024.

Krenul iza ponoći a mi tek sad o njemu saznajemo!? Nebu bonus od gazde... nemre to tak. Kad on pusti vodu na kotliću, prije nego voda prestane teči, mi to moooramo odmah znati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije