danac želi ići

Lauritsen oduševio Maksimir, a onda misteriozno nestao. Zbog Čačića odlazi iz Dinama

Dinamo i Rijeka sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
26.01.2023.
u 19:09

Lauritsen se potužio danskim medijima da nema adekvatnu minutažu te kako smatra da je vrijeme za rastanak

Danski stoper Rasmus Lauritsen nezadovoljan je minutažom i statusom kod Ante Čačića te želi otići iz hrvatskog prvaka Dinama. 26-godišnji branič ima ugovor još godinu i pol dana s klubom iz Maksimira, ali se više ne vidi u Zagrebu i spreman je potražiti sredinu u kojoj će imati bolju minutažu. 

- Osjećam da sam na vrhuncu forme i želim igrati. Za Dinamo sam ove sezone odigrao 15 utakmica, igrao sam i Ligu prvaka, što nije katastrofa, ali ne osjećam se dobro jer želim imati veću ulogu u momčadi. Nije tajna da želim otići iz Dinama. Mislim da bi to bilo najbolje za mene i klub - rekao je Lauritsen u razgovoru za danski medij Bold i nastavio:

- Ne osjećam da sam postao lošiji u bilo kojem pogledu, ali naš trenutni trener više vjeruje u one koji igraju sada, dok je bivši trener (Željko Kopić) više vjerovao u mene nego u njih. Tako je to kad igraš u velikom klubu s toliko talentiranih igrača od kojih su skoro svi na istoj razini – dodao je danski stoper.

 

 

Danski je nogometaš svoju karijeru započeo u Midtjyllandu, a u Dinamo je prije dvije i pol godine stigao iz švedskog Norrköpinga za milijun i 600 tisuća eura dok je trener bio Zoran Mamić

Bio je pravo otkriće i oduševio sve u Maksimiru, ali ubrzo nakon toga je nestao i uglavnom glancao klupu u redovima plavih. 

Standings provided by Sofascore

Komentara 3

ST
stefj
20:40 26.01.2023.

Čačić je prosječan trener s diktatorskim gardom. To je možda u nekom trenutku dobro, no dugoročno uvijek ispadne katastrofa... Tvrdoglavo stavljanje igrača na pozicije koje im ne odgovaraju, kao i neodgovarajuća taktika koštali su Dinamo već proljeća u Europi, a sada ozbiljno visi i prvenstvo... Utakmice pokazuju da Dinamo ima kvalitetne igrače, ali su isti loše postavljeni. Svaki puta Dinamo ima preko 70% posjeda, a teško ili nikako ne daje golove. Pa Dinamov kadar vrijedi više nego sve ostale ekipe HNL-a zajedno. No opet je problem u upravi i izboru trenera... Sada kada je Čačić i sportski direktor, situacija će biti još i gora. Čini se da je malog Baturinu već sada ubio u pojam, Bočkaja otvoreno ne voli, uništava Špikića na lijevom krilu, degradira Ljubičića na lijevom beku itd... Iz novina se čini da niti situacija u svlačionici nije dobra, što je uvijek bio problem s Čačićem, svugdje gdje je bio. Šok trener, dao je rezultate kada je trebalo osvojiti prvenstvo, kada je trebalo malo razmrdati igrače, no sada sve više dolaze do izražaja nedostaci, kojih ima poprilično... Sve liči kao da se uprava ponaša - ako nema mene, više neće biti niti DInama...

ST
Starotopoljanin
23:57 26.01.2023.

Cacic je jedan slabi trener koji mozda je za drugu ligu,a ne prvu.Lauritsen je toliko dobar i brzi igrac da u Dinamu moze igrati standarno.kod Mamica,Kopica,i Bjelice igrao non stop,a kod ovog starog papka nema prilike,jer mu nije simpatican.

KU
kublajkhan
08:07 27.01.2023.

Čačić je uz antolića najveće hajdukovo pojačanje. Samo slaboumna osoba ili osoba zlih namjera ga može pozicionirati kao sportskog direktora. Slijedi egzodus igrača...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije