Henri Drell

Pohvala iz estonskog tabora: Hrvatski su treneri najbolji koje sam imao

04.09.2022.
u 17:16

Henri Drell igrao je za Pesaro u kojem mu je trener najprije bio Jasmin Repeša a nekoliko mjeseci i Aco Petrović i za njih obojicu ističe da znaju s mladim igračima

Treću utakmicu na Eurobasketu Hrvatska igra u ponedjeljak (14.15) protiv Estonije a kako diše suparnički tabor opipali smo kod Henrija Drella (206 cm). A ovaj 22-godišnji krilni igrač prošlu je sezonu proveo u razvojnoj G ligi u majici Windy City Bullsa, afilijali Chicago Bullsa, pa ne čudi tko mu je košarkaški uzor.

- Moj najdraži igrač oduvijek je bio Toni Kukoč. Uvijek sam htio biti kao on, visoki bek ili krilo koje može dodati, zabiti ali i igrati obranu.

Potom je ishvalio i hrvatsku košarku jer očito ne zna u kakvim problemima ista pliva i da ova reprezentacija, koja trenutno izgleda dobro, nije njena prava slika.

- Hrvatska ima puno talenta i po mom mišljenju još uvijek se radi o jednoj od najvećih košarkaških zemalja u Europi. A hrvatski treneri su najbolji koje sam imao.

A trenirali su ga Jasmin Repeša (cijelu sezonu) i Aleksandar Petrović (nekoliko mjeseci).

- Hrvatski treneri su tvrdi ali i iskreni, ali mladi igrač treba iskrenog trenera koji mu neće uvijek govoriti dobre stvari. I zato je Repeša proizveo puno mladih igrača. Primjetio sam, kada hrvatski treneri rade u inozemstvu, recimo u Italiji, nije im važno jeste li Talijan ili Estonac već ćeš igrati onoliko koliko si dobar.

Ovog simpatičnog mladca smo pitali zna li da je Repešin sin Dino, pomoćni trener u hrvatskoj reprezentaciji?

- Da, kako ne, kada sam ga ugledao rekao sam mu "dobra večer".

S obzirom da je to za Estoniju utakmica "biti ili ne biti", posljednja prilika da ostanu u igri za osminu finala, pristup naših suparnika zacijelo će biti ratnički.

- Igrat ćemo s maksimalnom energjjom, pokušati igrati maksimalnu obranu. Naša je snaga u našoj mladosti. Nakon dva poraza naši izgledi nisu veliki no, kako što bi trener Repeša rekao, nije gotovo sve dok stvarno nije gotovo. Tko zna, možda pobijedimo u sve tri preostale utakmice - optimist je Drell.

Ono u čemu će Estonci u utakmici protiv Hrvata sigurno imati prednost jesu gledatelji. Naime, u Milanu je preko vikenda bilo oko 2000 njihovih navijača što je pet puta više no što ih je imala Hrvatska. A i u press centru je dvostruko više estonskih (15) nego hrvatskih novinara (7). 
 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije