IZBORNIK STABILNO

Emotivni dinamovac: Izborniče, budite jaki, nema predaje

Amer Gojak
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
25.11.2018.
u 12:22

– Stanje Roberta Prosinečkog je stabilno i pod kontrolom. Izbornik je noć proveo mirno. Nalazi se na intenzivnoj njezi i tamo će provesti idućih sedam dana.

Robert Prosinečki ostvario je sjajan rezultat kao izbornik Bosne i Hercegovine, a onda, umjesto dugog slavlja, morao u bolnicu. U četvrtak mu je pozlilo i završio je u Kliničkom centru univerziteta Sarajevo te je operiran. Problem je bio u slijepom crijevu. Očito nije bila riječ o baš jednostavnom zahvatu jer operacija je trajala po jednom izvoru tri, a po drugom četiri sata.

Sedam dana u bolnici

No ono što je najvažnije – izbornik BiH i legendarni hrvatski reprezentativac nakon te je operacije stabilno. Veliki Žuti prebačen je na odjel intenzivne njege, potvrdio je to i službeno nogometni savez Bosne i Hercegovine:

– Stanje Roberta Prosinečkog je stabilno i pod kontrolom. Izbornik je noć proveo mirno. Nalazi se na intenzivnoj njezi i tamo će provesti idućih sedam dana. Veliku zahvalnost savez upućuje dr. Jusufu Šabanoviću i svom osoblju KCUS-a na svemu što su napravili za našeg Robija. O zdravstvenom stanju našeg izbornika savez će pravovremeno obavještavati javnost – stoji u priopćenju NS-a BiH.

Foto: Reuters/Pixsell

Na adresu Robijeve obitelji, prijatelja i saveza i dalje stižu poruke podrške i želje za brzim ozdravljenjem. Na svom Instagram profilu igrač Dinama Amer Gojak, koji je jučer igrao derbi protiv Rijeke, objavio je fotografiju Prosinečkog i poručio:

– Izborniče, budite jaki, nema predaje.

Robert Prosinečki kao izbornik uputio je prvi poziv Gojaku koji je i debitirao za A vrstu svoje zemlje.

U Dublinu 2. prosinca bit će izvlačenje skupina za Europsko prvenstvo i prilično je sigurno da Prosinečki neće biti tamo iako bi do tada trebao izaći iz bolnice, no još će se neko vrijeme morati odmarati kod kuće.

Savićević: Bravo, Robi

Prosinečki je kao veliki cilj s reprezentacijom postavio upravo odlazak na Euro i s pravom se ima tome nadati, pokazao je u Ligi nacija da je odlično posložio svoju momčad. BiH je osvojila svoju skupinu u B Ligi nacija, igrat će final-four preko kojeg može do Eura, a u novom ciklusu ovog natjecanja igrat će u elitnom razredu iz kojeg je Hrvatska ispala.

– Drago mi je da je BiH pod vodstvom Robija Prosinečkog osvojila svoju skupinu – kazao je Dejan Savićević, predsjednik NS-a Crne Gore i bivši Robijev suigrač, na otvaranju novog središta Nogometnog saveza BiH.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:45 25.11.2018.

Šta treba da selektor uradi pa da ne bude smenjen al mi to radimo da ne izneverimo tradiciju 🤣 "Orlovi" dobijaju novog selektora - i to kakvog! Kako Kurir saznaje, Mladen Krstajić već je prošlost, a čelnici Fudbalskog saveza Srbije na korak su od konačnog dogovora sa legendom srpskog fudbala Draganom Stojkovićem Piksijem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije