Ženski nogomet

Engleska i Australija nakon drame u polufinalu svjetskoga prvenstva

Engleska v Kolumija
Carl Recine/REUTERS
13.08.2023.
u 08:00

Engleska je pobijedila Kolumbiju s 2:1 pogotcima Hemp i Russo, dok je jedini strijelac za južnoameričku reprezentaciju bila Santos. Engleska je već jednom igrala u polufinalu SP-a, 2015. godine u Kanadi, kada su izgubile od Japana

Uz Španjolsku i Švedsku polufinale Svjetskog prvenstva za žene izborile su Engleska i domaćin Australija. Prvo polufinale između Španjolske i Švedske odigrat će se 15. kolovoza u Aucklandu, a drugo između Australije i Engleske dan kasnije u Sydneyu.

Australija je tek iz četvrtog pokušaja ostvarila plasman u polufinale. Triput su ranije zaustavljene u četvrtfinalu – 2007. od Brazila (2:3), 2011. od Švedske (1:3) te 2015. od Japana (0:1). S druge strane Francuska nije uspjela ponoviti 2011. godinu kada su na kraju bile četvrte. Nakon 90 minuta susret između Australije i Francuske, pred 50.000 gledatelja u Brisbaneu, završena je bez pogodaka. Mreže su mirovale i u produžecima, a onda smo gledali dramu jedanaesteraca.

GALERIJA Hajduk i PAOK bez pogodaka na Poljudu

Engleska v Kolumija
1/36

Nakon pet serija bilo je 3:3, s tim da je Australija tu već imala priliku da se plasira u polufinale. Naime, nakon što Périsset nije realizirala kazneni udarac, odluka je bila na Arnold Mackenzie, igračici West Hama. Međutim, i ona je promašila pa se nastavilo sa serijom. U devetoj je bila nova prilika za Australiju, nakon promašaja Kenze Dali, no promašila je i Clare Hunt. U desetoj seriji Francuskinje opet promašuju, no ovoga puta je Cortnee Vine, napadačica Sydneya, postigla je pogodak za veliko slavlje.

VEZANI ČLANCI:

Engleska je pobijedila Kolumbiju s 2:1 pogotcima Hemp i Russo, dok je jedini strijelac za južnoameričku reprezentaciju bila Santos. Engleska je već jednom igrala u polufinalu SP-a, 2015. godine u Kanadi, kada su izgubile od Japana, a u susretu za treće mjesto bile bolje od Njemačke.

VIDEO Guardiola otkrio kako se snašao Joško Gvardiola u Manchester Cityju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije