ZBOG RATA U UKRAJINI

Englezi pripremaju novi udarac za Ruse: Medvjedevu i ekipi zabrana nastupa na Wimbledonu

Wimbledon 2021 - Preview Day One - The All England Lawn Tennis and Croquet Club
AELTC/PRESS ASSOCIATION
20.04.2022.
u 09:41

Ruskim tenisačima neće pomoći ni to što se neki od njih protive ratu u Ukrajini. Primjerice, Rubljov je prošlog mjeseca nakon pobjede u Dubaiju u objektiv televizijske kamere napisao: "Bez rata, molim."

Ruskim i bjeloruskim tenisačima neće biti dopušteno natjecati se na Wimbledonu, trećem Grand Slamu sezone, što je odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, pišu svjetski mediji. All England Club postat će prva teniska organizacija koja će izravno odbiti Ruse.

ATP, WTA i Međunarodna teniska federacija do sada su dopuštali igračima iz Rusije i njezine saveznice Bjelorusije da nastupaju, ali im je zabranjeno isticati državne zastave i svirati državne himne. Rusiji i Bjelorusiji zabranjeno je sudjelovanje u timskim natjecanjima kao što su Davis Cup i Billie Jean King Cup. No, sada su se i u Wimbledonu očito odlučili na taj radikalan korak.

Rusi imaju sjajne tenisače pa ovom odlukom u Wimbledonu ne bismo gledali Danila Medvedjeva (drugi igrač svijeta), Andreja Rubljova (8), Karena Hačanova (26), Aslana Karaceva (32), kao ni Arinu Sabalenku (četvrta igračica svijeta), Anastasiju Pavljučenkovu (11), Viktoriju Azarenku (16), Dariju Kasatkinu (26)...

Po svemu sudeći, ruskim tenisačima neće pomoći ni to što se neki od njih protive ratu u Ukrajini. Primjerice, Rubljov je prošlog mjeseca nakon pobjede u Dubaiju u objektiv televizijske kamere napisao: "Bez rata, molim."


 

Komentara 10

AN
anto9
10:24 20.04.2022.

Medvedev je kriv za rat u Ukrajini logicno

IP
info_punkt
11:11 20.04.2022.

Englezi su oduvijek bili dno dna

MI
Mixy
13:29 20.04.2022.

Sportisti su uvek bili ti koji ujedinjuju ljude za razliku od političara. Prvo su Ameri krenuli sa zloupotrebom sporta bojkotom Olimpijade u Moskvi. Zabraniti bilo kome da se takmiči zbog nacionalne pripadnosti se ne razlikuje od fašističkih i rasnih zakona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije