Nogomet i novac

Euro donosi i milijune kuna

\'sport...zagreb...20.06.2008.  bec, euro2008, hrvatska - turska, hrvatski navijaci u gradu,  foto: Goran Stanzl\'
Goran Stanzl/PIXSELL
07.10.2011.
u 08:00

Jedna od dvije dužne države mogla bi ostati bez mnogo novca ne plasira li se na Euro 2012.

Dinamov trener Krunoslav Jurčić rekao je da bi Slavenu Biliću i igračima reprezentacije trebalo podignuti spomenik izbore li odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine.

– U Grčkoj ne igraju samo za reprezentaciju nego za svakog trenera, igrača, svakog navijača, to je ogromno značenje – kazao je Jurčić.

Mogao je slobodno dodati da igraju i za cijelu državu, jer ispadnu li kockasti, ne odu li na Europsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu, cijela će država zbog toga patiti. Ne samo u navijačkom ili domoljubnom smislu, patit će i ionako jadna naša ekonomija kojoj je svaka kuna dobro došla.

Neće doći desetak milijuna eura u blagajnu HNS-a za plasman na Euro, odmah će i sponzori davati manje novca nogometu. A Mateo Kovačić, Šime Vrsaljko, Milan Badelj, Ante Vukušić i ostali naši talentirani mladi igrači neće postići astronomske cijene i svojim klubovima donijeti novac od kojeg preživljavaju. Jer, ugled nogometa će nam pasti, s time će i savez i klubovi još teže živjeti.

No, neće trpjeti samo nogomet. Proizvođači i prodavači navijačkih rekvizita prvi su koji će osjetiti sportski neuspjeh. Pivovare neće prodavati piva kao kad igra Hrvatska. A procjena je da se za vrijeme utakmice naše reprezentacije popije oko dva milijuna boca piva, pa pivari predviđaju da bi izostankom Hrvatske s EP-a 2012. mogli izgubiti 50 milijuna kuna.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
09:26 07.10.2011.

Kako novinari samo kalkuliraju i nadaju se da reprezentacija na plasira.... tjednima trljaju ruke ali na zalost njihovu mi cemo se plasirati ,oni patiti jer nece imat koga napadat svim i svacim... ...................................... Kako mi je smjesno kad neko komentarkomentar ostavi pa se sam ocjeni ... >:-))

OB
-obrisani-
09:32 07.10.2011.

hihihihhii gore vidim sad su ans i spanjolci doma maznuli 2:0 hihihhihihi, kod svicaraca skasirali 4:0 i to kako smo tu citali bez pola njihovih najboljih igraca hihhihihihihi-to je nasa buducnost hihhihihi

Avatar Grunf
Grunf
08:47 07.10.2011.

a najviše bi izgubio marković za svoj džep

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije