Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pokrenimo tenis'

Evo gdje uživo možete gledati teniski spektakl iz Osijeka

04.06.2020.
u 11:17

Ovo je sjajna prilika da Zadar i Hrvatsku prikažemo u prekrasnom svjetlu, kao “korona free” zemlju i da pozovemo turiste. Uz ekipu tenisača koju predvodi Novak, bit će to teniski spektakl na Balkanu – istaknuo je Goran

Pod sloganom “pokrenimo tenis” danas će u Osijeku, na terenima Teniskog centra Osijek (u Perivoju kralja Tomislava 1) početi Hrvatski Premier tenis, turnir naših najboljih tenisača i tenisačica (izuzev Petre Martić koja je ostala u Americi) i teniskih legendi u organizaciji obitelji Vekić, naše tenisačice Donne i njezina oca Igora.

Igra se do nedjelje, bit će tu puno atraktivnih mečeva, ali ništa predugo i, ne daj Bože, dosadno.

>> Ovdje pratite prijenos uživo:

– Što se tiče formata samog turnira, igrat će se jedan set ženskog singla, jedan set muškog singla, muški parovi, mješoviti parovi, a na kraju će nastupiti legende – otkrila je Donna, dodavši:

Legende: Prpić protiv Majoli

– Imamo jedinstvenu priliku da su svi najbolji hrvatski igrači i igračice u ovom trenutku u Hrvatskoj, zbog čega su se svi mogli odazvati i podržati našu ideju. Dapače, jedva su čekali da dođu u Osijek i da krenu igrati.

U Osijek su već stigli ili bi danas trebali stići svi najavljeni tenisači i tenisačice.

Razvrstani su u ekipe, pa će tako Marin Čilić, Jana Fett, Nikola Mektić, Ana Konjuh, Goran Ivanišević i Saša Hiršzon biti u ekipi A, Borna Ćorić, Donna Vekić, Ivan Dodig, Tena Lukas i Iva Majoli u ekipi B, Borna Gojo, Lea Bošković, Franko Škugor, Iva Primorac, Goran Prpić i Nino Serdarušić u ekipi C, dok će ekipu D činiti Duje Ajduković, Tereza Mrdeža, Mate Pavić, Antonia Ružić i Jelena Kostanić Tošić.

Turnir bi danas u 15 sati trebao biti otvoren dvobojem B i C ekipe i to najprije srazom muških parova Ćorić/Dodig protiv Gojo/Škugor; s nestrpljenjem se očekuje nadmetanje Donne Vekić i mlade Lee Bošković, a međusobno će se sučeliti i Iva Majoli i Goran Prpić.

U 18 sati na rasporedu je već drugo kolo (A protiv D) a najzanimljivijim nam se čini dvoboj u miksu između Ane Konjuh i Nikole Mektića, s jedne, te Antonije Ružić i Mate Pavića, s druge strane.

Bit će to povratak 22-godišnje Ane Konjuh teniskim mečevima nakon 15 mjeseci stanke zbog posljednje (četvrte) operacije desnog lakta. Na teren će prvi put i Marin Čilić, a suparnik će mu biti Duje Ajduković, dok će se u muškim parovima Čilić i Mektić suprotstaviti Ajdukoviću i Paviću.

Na primjedbu da kvaliteta možda i nije ravnomjerno raspodijeljena po ekipama, Igor Vekić je uz osmijeh kazao:

– Sve vam je to relativno, ovdje plasmani na listama ne znače puno. Legendama smo dali mogućnost da imaju i zamjene, jer ipak su oni ljudi u godinama, ali sretni smo da su tu jer znamo da su za hrvatski tenis učinili ogromne stvari.

Hrvatska televizija izravno će prenositi finalni dvoboj u nedjelju, a davat će i reportaže u ostalim danima. A svi se dvoboji mogu pratiti izravno na stranici turnira na Facebooku. Gledatelja uz teren, na žalost, neće biti.

– Šteta, ali takva je situacija. Mečeve će moći gledati samo akreditirane osobe – napomenuo je Vekić, koji zna kome će ići sav prihod – tenisačima i tenisačicama sa smanjenim prihodom, KBC-u Osijek i hrvatskim znanstvenicima koji traže cjepivo protiv COVID-19 – ali ne zna koliko će ga biti.

– To ćemo znati na kraju turnira, ovisit će puno i o podršci sponzora – zaključio je tata Vekić.

A užurbano traju pripreme za još jedan humanitarni teniski turnir u Hrvatskoj, onaj zadarski u organizaciji Novaka Đokovića. Direktor tog turnira Goran Ivanišević jučer je izjavio:

Teniski spektakl na Balkanu

– Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dopušten. Montiramo stadion za 9000 ljudi, nadam se da će nam dopustiti barem pola, da ipak publika vidi te najbolje igrače na svijetu. Ovo je sjajna prilika da Zadar i Hrvatsku prikažemo u prekrasnom svjetlu, kao “korona free” zemlju i da pozovemo turiste. Uz ekipu tenisača koju predvodi Novak, bit će to teniski spektakl na Balkanu – istaknuo je Goran.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije