Početak turnira

Fantastična pobjeda: Alcaraz Wimbledon otvorio s osam dobivenih gemova u nizu

Carlos Alcaraz lors du tournoi de Wimbledon 2023 au All England Lawn Tennis and Croquet Club de Londres
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic
1/7
04.07.2023.
u 18:30

Osim prvoplasiranog tenisača svijeta, danas je igrala i Jelena Ribakina, osvajačica Wimbledona prošle godine. Premda je započela loše, izgubivši prvi set, u iduća dva se vratila i uvjerljivo nadjačala Amerikanku Shelby Rogers

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz, prvi nositelj Wimbledona, bez problema je otvorio nastup u All England Clubu gdje je u prvom kolu s 3-0 u setovima svladao francuskog igrača Jeremyja Chardyja.

Bilo je 6-0, 6-2, 7-5 za Alcaraza koji je meč protiv iskusnog 36-godišnjaka otvorio s osam dobivenih gemova u nizu. Prvi gem Chardy je dobio pri rezultatu 0-6, 0-2. Inače, Chardy je trenutačno tek 542. tenisač na ATP ljestvici premda je kroz karijeru bio i među 25 najboljih na svijetu.

GALERIJA Carlos Alcaraz i Jelena Ribakina uspješno otvorili ovogodišnji Wimbledon

Carlos Alcaraz lors du tournoi de Wimbledon 2023 au All England Lawn Tennis and Croquet Club de Londres
1/7

Posljednjih godina Chardy nastupa vrlo rijetko pa je tako ove godine odigrao samo pet mečeva na ATP razini te je pobijedio tek jednom. Chardy je uspio zaprijetiti Alcarazu tek u trećem setu kada je uz prednost breaka poveo 4-2. No, odmah je prednost ispustio, a novi break Španjolac je napravio kod 5-5 i potom zaključio meč.

Organizatori u Wimbledonu imaju zbog kiše probleme i u utorak te su prekinuti brojni mečevi prvog kola, a većim dijelom dana se moglo igrati samo na glavna dva stadiona, središnjem i terenu broj jedan, koja su natkrivena.

VEZANI ČLANCI:

Kazahstanska tenisačica Jelena Ribakina, osvajačica Wimbledona prošle godine, nije imala posve ugodnu premijeru na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Wimbledonu jer je morala igrati tri seta. Na startu ovogodišnjeg turnira Ribakina je sa 4-6, 6-1, 6-2 pobijedila 30-godišnju Amerikanku Shelby Rogers.

Ribakina je opasno živjela tijekom prvog seta kojeg je izgubila 4-6. No, odgovor aktualne wimbledonske pobjednice je bio impresivan te je Kazahstanka drugi set otvorila s pet osvojenih gemova u nizu, dok je u trećem setu startala s 2-0, a potom novim breakom na kraju ipak jednostavno obavila prvu prepreku na potencijalnom putu prema obrani naslova.

Uoči Wimbledona Ribakina je imala problema s virusnom bolešću zbog čega je otkazala neke turnire, a to je bio razlog što je i Roland Garros prekinula nakon drugog kola.

VIDEO Navijačka atmosfera na ulicama Rotterdama uoči večerašnje utakmice između Hrvatske i Španjolske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije